Na een korte pauze waarin een aantal teamleden genoten hebben van een skivakantie is de restant van dit competitieseizoen aanstaande. Nog 5 weken competitie met daarin nog 6 wedstrijden te gaan.

Beginnende de thuiswedstrijd tegen BC Push, een geduchte tegenstander. Voor het eerst in een aantal jaren komen de 2 teams weer tegen elkaar uit in de hoogste divisie.

Maaike, Yvon, Ruud en Rob kwamen uit namens de ploeg uit Baexem, en HHC’22 trad aan met Evelien, Silvana, Erik en Tymen. Het toneel was sporthal Laco te Heytse (waarover later meer).

Voor Silvana was het de eerste wedstrijd in de competitie na haar zwangerschap. Mooi om te zien dat ze weer terug is voor het restant van de competitie.

De wedstrijd ving aan met de standaard indeling, namelijk dubbels, mix en daarna singles.

De dames mochten het spits afbijten. En dat deden ze met verve. In 2 straight sets zonder al te veel moeite haalden de dames het eerste punt binnen voor HHC’22. Een goed begin.

Bij de heren liep het een stuk stroever. Misschien omdat beide heren genoten hebben van een skivakantie (verkeerde modus ofzo ?!?) maar de scherpte zat er niet in. Het begin liep stroef en beide heren van HHC gaven te veel punten goedkoop weg. Toch was er veerkracht, want aan het einde van de eerste set trokken ze bij de heren van Push en dwongen ze een verlenging af. Maar trokken hierin aan het kortste eind met 20-22. Voornaamste fout was het meespelen met het spelletje van Push, dat lag beide heren niet. In de 2de set was het een stuk beter spel. De aanval werd beter opgezocht en benut. Met 21-15 werd er een 3de set afgedwongen. Tot 11-9 voorsprong en dus de wissel leek er weinig aan de hand. Maar op dat moment vervielen beide heren terug in het spel van de eerste set. Speelde de heren van Push in de kaart en tot overmaat van ramp werden onnodig veel shuttles uitgeslagen. Er werd nog maar 1 punt binnen gehaald, en de overige gingen naar Push. De wedstrijd ging onnodig verloren.

Dan de mixxen. Silvana speelde samen met Erik tegen Yvon en Ruud. De eerste set hadden Silvana en Erik nodig om aan elkaar te wennen, de set werd verloren met 21-17 maar bood wel perspectief voor het vervolg. De 2de liep een stuk beter en werd met dezelfde stand gewonnen. In de 3de set was het spannend. Beide teams bleven gelijk op gaan en daardoor moest het tot op het einde gevochten worden voor de punten, toch was het HHC die dit keer aan het langste eind trok, en een punt binnen gehaald.

De 2de mix moesten Evelien en Tymen het opnemen tegen hun sterkste duo, namelijk Maaike en Rob. Push had dus duidelijk gekozen voor een tactische opstelling om zo punten binnen te halen. Rob versnelde het spel frequent en daar hadden Evelien en Tymen wat moeite mee. De eerste set ging dan ook met 16-21 verloren. De 2de set was beter. Toch ergerde Evelien zich aan de hoeveelheid foutjes die ze maakte, maar ondanks dat behaalde ze wel 18 punten. Helaas dus net te weinig om een 3de set uit het vuur te slepen. De stand is weer gelijk in het aantal gewonnen wedstrijden.

Dan de single partijen. Silvana mocht als eerste dame uitkomen tegen Yvon. Daarin liet Silvana zien dat ze het spelletje ondanks een lange pauze echt niet verleerd is. Met solide spel gaf ze Yvon geen enkele kans. Met setstanden van 21-9 en nogmaals 21-9 werd een nodig punt binnen gehaald.

Evelien had het een stukje lastiger met Maaike. Ze moest werken voor haar punten maar wist met haar eigen spel steeds een voorsprong te behouden. Met 21-13 en 21-16 was ook deze single in het voordeel van HHC’22. Daarmee is in ieder geval een gelijkspel verzekerd.

Tymen moest het opnemen tegen Rob, de eerste set ontliepen beide heren zich weinig. Mooie rally’s en goede punten werden gespeeld. Toch wist Rob net op het beslissende moment de voorsprong te nemen. 21-18. In de 2de set verliep het begin gelijk aan de eerste set, maar na de 11 punten had Tymen iets te veel moeite met het spel van Rob en moest een gaatje laten. Een slot offensief bracht hem tot 15 punten maar het was niet genoeg om er nog een set uit te halen.

Erik moest het openen tegen Ruud. Maar nog voor de partij goed en wel onderweg was, kwam de beheerder van Laco de hal in gestormd met een nogal lompe actie dat de zaal gesloten zou worden. Na een discussie van ongeveer 5 minuten kon de wedstrijd worden vervolgd maar was Erik zichtbaar afgeleid door het gedoe rondom de sluiting van de hal. De eerste set ging nog gewonnen met 21-9 maar in de 2de set was het vechten tegen de spreekwoordelijke bierkaai. Omdat Ruud deze won en gedreigd werd dat de lichten uit gingen moest Erik de 3set opgeven en dus ook een punt opgeven die, zonder deze discussie over de openingstijden van de zaal, vrijwel zeker in handen van HHC was gevallen.

De eindstand is uiteindelijk 4-4, daar waar meer mogelijk was.

Toch konden beide teams leven met deze uitslag. HHC’22 doet nog steeds mee aan de top van het klassement en Push heeft er weer 4 punten bij.

Zonder een douchemogelijkheid mochten de spelers huiswaarts keren om aanstaande maandag de return in Baexem te spelen. Dan zal HHC’22 er een stapje bij moeten doen en meer punten halen dan de thuiswedstrijd.

HHC’22 1 – BC Push 1: 4-4, Mixteam blijft ongeslagen in een wedstrijd met een vervelend staartje