De een-na-laatste wedstrijd voor het herenteam van HHC’22 is de thuiswedstrijd tegen BC Stevensweert 2. Op papier is het de tegenstander die op de laatste plaats staat, maar van onderschatting mag natuurlijk geen sprake zijn. Tegen dit soort tegenstanders kun je in principe alleen maar verliezen als je niet oplet. Het is net een bananenschil, je weet dat die er ligt maar je moet er niet over uitglijden. De heenwedstrijd was al vroeg in het seizoen, namelijk in Oktober 2022, en die werd door HHC’22 zakelijk gewonnen met 8-0. Enfin, de messen werden geslepen op deze lenteachtige woensdag avond in Heythuysen. HHC’22 trad aan met zijn volledige opstelling, Tymen, Erik, Ben, Behnam en Jan-Paul.

De eerste herendubbel mocht het routiniers duo, Erik en Jan-Paul, aantreden. Heel vaak spelen deze 2 heren niet samen, maar als ze samen spelen is het meteen een sterk duo door de jaren aan ervaring die ze samen hebben. Dat bleek vanavond ook maar weer eens het geval te zijn, want in een kort tijdsbestek veegde ze de vloer aan met de tegenstanders die weinig in te brengen hadden in deze partij. In 2 straight sets ging de wedstrijd dan ook naar HHC en doet het wat t moet doen.

Ben en Tymen mochten in de 2de  herendubbel spelen. Vanuit het perspectief van Stevensweert was dit een sterker herendubbel dan de 1ste. Wellicht zo ingedeeld om toch een aantal punten te snoepen. Maar in de eerste set lieten Tymen en Ben al merken dat er wat hun betreft niet veel te halen is. Overtuigend was het nog niet, maar wel voldoende voor de eerste set. Er was een stukje nonchalant spel bij de heren van HHC en dat kwam hun aan het begin van de 2de set duur te staan. Al snel liepen ze tegen een achterstand van 4 à 5 punten aan. De ruggen moesten gerecht worden, en het spreekwoordelijke schepje erop was van toepassing. De mooiste rally van de avond was ook te zien in deze pot. Met een lange slagenwisseling en aanvallen van beide kanten die goed gepareerd werden was het voor de mensen aan de kant een genot om te zien. HHC wist uiteindelijk het punt te pakken. Dat illustreerde ook de 2de set. Met veel moeite werd de set toch binnengehaald.

In de 3de herendubbel speelde Tymen samen met Jan-Paul. Het devies is, Tymen heeft het aanvallende spel, en Jan-Paul moet het vooral van zijn drop hebben. Daar er toch nog een enkele slordigheid in het spel te betrappen was bij de heren van HHC’22 was het vooral zakelijk spelen. Vrij simpel werd de pot gewonnen door Tymen en Jan-Paul met klinkende cijfers.

Behnam en Erik namen de laatste herendubbel voor hun rekening. De eerste set liep moeiteloos. Dus was weinig reden aan te nemen dat de 2de set moeilijk zou worden, en toch gebeurde het, net als bij Tymen en Ben. Te veel gas terugnemen en nonchalant spelen. Gelukkig kon Erik en Behnam het tij keren, en wisten ze de 2de set uiteindelijk ook te winnen. Daarmee is de stand 4-0 na de dubbel spelen.

Gezien de drukte in de hal waren er 2 banen vrij voor de singles. Ben zat nog langs de kant vanwege zijn uitvalbeurt in de dubbel, dus hij mocht als eerste zijn single starten tegen een opponent die een aardige slag heeft en wat loopvermogen. Echter Ben had de zaakjes goed onder controle gedurende de wedstrijd en speelde vooral slim de shuttle vaak naar de backhand hoek waarmee hij kon voorkomen dat de sterkere forehand van de tegenstander in beeld kwam. De wedstrijd werd dan ook gewonnen door Ben.

Erik moest tegen zijn tegenstander maar 1 ding doen, en dat was blijven concentreren. Het gevaar schuilt m erin dat je te gemakkelijk gaat spelen, en dan is een tegenstander zoals Stevensweert zowaar in de mogelijkheid iets te halen. Erik had zijn concentratie op niveau, speelde rustig de punten uit en wist daarmee frustratie op te wekken bij de tegenstander, die vervolgens vooral tegen zichzelf speelde. Erik moest in beide sets wat punten toekennen, maar kwam geen moment in de problemen.

Tymen nam de baan in van Erik nadat deze klaar was met zijn single, en tegelijkertijd kwam een 3de veld vrij voor Behnam om zijn single ook te starten, daarover later meer.

Tymen merkte al snel op in de partij dat, als hij zijn niveau haalt, deze wedstrijd gewonnen moet worden. Het venijn zit hem in het feit dat het punt niet te snel gemaakt moet worden waardoor je onnodige fouten kan maken. Daar het eerder in dit seizoen nog wel eens voorkwam dat er te veel onnodige fouten in zijn spel zaten, was het vandaag solide. Bijna alle shuttles bleven binnen de lijnen en Tymen gaf zijn tegenstander in de eerste set weinig. Begin van de 2de set was er een moment waarin de tegenstander goed meekwam, maar bleek dat het tempo voor hem toch nu nog te hoog is.

De laatste en langste single was voor Behnam. Wat voor beide heren gold, was dat de opslag wel erg kort viel waardoor over en weer de aanval gezocht kon worden. De eerste 2 sets werden onderling verdeeld waardoor de 3de set nodig was. Laat conditie nu niet het sterkste punt zijn van Behnam. Toch bleef hij keurig in de wedstrijd en bleef het ongemeen spannend en gelijk opgaan in deze laatste set. Toch was het de heer van Stevensweert die, mede door een wat betere conditie, op het eind het verschil kon maken. Met veel vreugde werd dan ook het verdiende punt gevierd.

Met een 7-1 overwinning op Stevensweert heeft HHC’22 in ieder geval de 2de plek in de competitie veiliggesteld. Met 9 wedstrijden gespeeld behaalt HHC’22 maar liefst 57 punten, en dat mag met recht knap worden genoemd. Er is echter een team dat, met nog heel wat wedstrijden voor de boeg, er beter voor staat. Dat is tevens de laatste tegenstander volgende week. Palemig 4 zal nog 5 wedstrijden moeten spelen binnen korte tijd. Wanneer hun (dure) punten laten liggen kan HHC’22 eventueel, maar dat is in theorie, nog kampioen worden. 2de plaats is het hoogst haalbare op dit moment en dat is een verdienste van het hele team.

Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen voor het herenteam, thuis tegen kampioenskandidaat Palemig 4.

HHC’22 4 – BC Stevensweert 2: 7-1, HHC’22 stelt 2de plek veilig in de competitie.