Zondag ochtend op 15 oktober 2023 is het seizoen gestart voor het herenteam van HHC’22 in de RCML-competitie. Dit jaar bevinden zich nog maar 5 teams in de competitie, wat betekent dat er nog maar 8 wedstrijden in het seizoen zitten. Niet erg veel maar helaas is het niet anders gezien er weinig herenteams in de competitie aanwezig zijn. De eerste match voor HHC’22 is, net zoals vorig seizoen, uit in Stevensweert. Al vroeg in de ochtend vertrokken de heren van HHC naar Stevensweert. Veel te vroeg arriveerden wij bij de sporthal die nog gesloten was. Gelukkig was het droog en viel het mee met de temperatuur.

Eenmaal in de sporthal en omgekleed begonnen de heren aan de warming up en werd het wedstrijdformulier ingevuld. De tegenstanders besloten om te starten met de singels, iets wat je niet vaak ziet gezien de meeste teams hun wedstrijden houden op de speelavond en door het gebrek aan banen starten met de dubbelspelen. Enfin, de singels waren eerst.

Tymen begon in zijn single als eerste heer tegen Michel. De eerste set moest Tymen nog een beetje warmdraaien en zijn ritme vinden, gezien de laatste single alweer terug dateert in April voor zijn blessure. Michel wist met vlijmscherpe drops goed de druk op te voeren in de eerste set. Daardoor nam hij een kleine voorsprong die Tymen niet meer in kon lopen. Mede door wat kleine foutjes als door het feit dat Michel aardig spel liet zien. De 2de set ging echter anders. Tymen serveerde de shuttle niet meer in de hoeken maar tegen de middellijn waardoor de drops van Michel niet meer uit de verf kwamen. Tymen zette daarna de druk erop en Michel kwam geen moment meer in de set. Met 21-8 en 21-6 werd de wedstrijd alsnog gewonnen.

Erik startte zijn single tegen Raymond. Een speler met een best aardig pakket aan defensieve slagen. Daar had Erik in de eerste set wat moeite mee. Met een setstand van 21-18 werd deze set wel gewonnen, maar het hield niet over. Dat was voor Erik de reden om in de 2de set meer gas te geven. Met zijn linkshandige smash had hij steeds vaker de overhand in de rally en gaf hij Raymond het nakijken. Met een 21-7 setstand haalde Erik het punt binnen voor HHC’22

Ben, die dit seizoen als 3de heer speelt, mocht het opnemen tegen Rob. Ben schoot goed uit de startblokken en nam al snel een goede voorsprong in de set die hij niet uit handen zou geven. Met 21-10 was er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Het enige risico is dat je de 2de set de teugels iets laat vieren en daardoor wat slordigheden introduceert. Dat gebeurde dan ook in de 2de set, maar Ben wist bijtijds het tij te keren en wist met 21-17 ook deze set, en dus ook de wedstrijd, te winnen.

Behnam speelde zijn single tegen Raphael. Een single spelen na de dubbelspelen is voor Behnam een nadeel, gezien conditioneel de jongere garde de overhand heeft. Nu de wedstrijd begon met de single, was dit in het voordeel van Behnam. Toch was de eerste set erg spannend in deze pot waarbij de beide heren elkaar niet veel ruimte gaven. In de score ontliepen beide heren zich niet meer dan 3 punten. Een paar technische goede slagen van Behnam gaven de doorslag in de eerste set die hij met 21-19 knap wist te winnen. Het verzet bij Raphael was daarmee gebroken. De 2de set begon nog wel gelijk opgaand, maar gedurende de set liep Behnam steeds verder uit en wist met 21-12 de set en de wedstrijd te pakken.

Met de singels al gespeeld was de tussenstand al 4-0 voor HHC’22. Nu de dubbelspelen nog.

Eerste herendubbel hadden Tymen en Erik de tegenstanders Michel en Raymond. Veruit hun sterkste dubbel en dat bleek ook wel in de wedstrijd. De eerste set begon vrij gelijk opgaand. Tegen de 10 punten aan besloten Tymen en Erik om de het tempo iets op te voeren waardoor de druk opgevoerd werd bij de tegenstanders. Wisselend tussen drops en smashes konden Michel en Raymond geen antwoord meer vinden. De setstand werd 21-12. De tweede set begon zoals de eerste, sterk en solide. Halverwege de set gebeurde het omgekeerde van de 1ste set, namelijk de teugels werden iets (te veel) gevierd waardoor Raymond en Michel nog heel aardig terugkwamen.  De laatste punten werd het tempo weer opgepakt en de wedstrijd binnen geslagen. 21-17.

Behnam en Ben speelde tegen Michel en Fred (een andere Michel dan de single tegen Tymen en dubbel Tymen/Erik). Deze pot liep solide en zonder al te veel problemen. 2 straight sets waren vereist om de pot te winnen en zo geschiedde.

Erik en Behnam mochten in de 3de dubbel het opnemen tegen Michel (van de 2de herendubbel) en Rob. Ook hier was er weinig aan de hand. In 2 straight sets werd ook hier een punt gehaald.

Als laatste speelde Ben en Tymen hun 2de dubbel tegen Frank en Raphael. Voor Tymen en Ben is het zorg dat ze de fouten niet zelf gaan maken en te laconiek zijn. Dat was soms wel even het geval, maar dat had verder geen gevolgen voor de wedstrijd. Ook hier in 2 straight sets werd de dubbel gewonnen.

De eerste wedstrijd van het seizoen meteen met 8-0 winnen is een lekkere opsteker voor de rest van het seizoen. De volgende pot is alweer over een goede 1,5 week tijd thuis tegen Budel. Dat zal zeker een andere pot worden.

BC Stevensweert 1 – HHC ’22 3: 0-8.  Herenteam start competitie met een klinkende 8-0 zege.