De laatste wedstrijd van het seizoen voor het herenteam werd in Heythuysen gespeeld tussen HHC’22 en BC Palemig 4. Vooraf wist HHC’22 enkel dat er met een wonder nog kon stijgen in de stand, maar de 2de plek was al zeker na de winst vorige week op Stevensweert. Er lag dus vanzelfsprekend niet heel veel druk meer op deze wedstrijd. Omdat Erik in een voorgaande wedstrijd geblesseerd is geraakt aan de enkel, was besloten deze niet mee te laten doen zodat hij zich kon richten op de wedstrijd voor het mix team waar meer belangen op het spel staan. Ward Klip werd daardoor aangewezen als vervanger voor Erik. Verder speelden Tymen, Ben en Jan-Paul de wedstrijd. Namens Palemig waren Bryan, John, Martijn en Danny vertegenwoordigd. John zat overigens flink ingepakt met tape vanwege wat blessureleed in het begin van het seizoen.

Overigens speelde HHC’22 met een trage gele shuttle waarop door de tegenstander op voorhand al een terechte opmerking werd gemaakt, “Waarom spelen jullie met een shuttle die je zelf niet achterin krijgt.”

Enfin, De wedstrijden werden gestart en als eerste duo namen Tymen en Jan-Paul het op tegen Bryan en Danny. Normaliter zou Tymen met Erik spelen en daarvoor hadden de tegenstanders al flink knijp. De eerste set verliep in het begin stroef. Dat was mede te wijten aan de traagheid van de shuttle. De drops van Jan-Paul vielen niet over het net en de shuttle kon ook niet ver genoeg achterin weggelegd worden. Toch was het ook mede door die shuttle dat er veel punten gemaakt werden door inschattingsfouten. De shuttle bleef vrijwel altijd binnen de lijnen. De set verliep naar mate hij vorderde beter voor HHc’22 en kwam terecht terug. De verlenging van de set werd eruit gesleept en Jan-Paul kreeg zelfs 2 dotten van kansen om het winnende punt binnen te spelen, maar wist dit niet te verzilveren. Dan geld het spreekwoord “als jij hem niet maakt dan doet de tegenstander dat”.  En zo geschiedde ook in deze set. Palemig ging er met de set vandoor met 25-23. Dit was het kantelpunt voor de heren, want in de 2de set kwamen ze niet meer in het spel en wist Palemig met goed druk zetten de heren van HHC’22 te verslaan met 21-14.

Ben en Ward waren voor de gelegenheid samen geformeerd als duo en kwamen uit tegen Martijn en John. Zeker John is een speler die technisch en tactisch het goed voor elkaar heeft. Maar mede door zijn blessureleed niet al te mobiel op het veld is. Toch kon het gelegenheidsduo van HHC’22 geen vuist maken in deze wedstrijd, want al snel bleek dat ze op tactisch vlak wat te kort kwamen. Dat is ook niet gek als je voor het eerst samenspeelt in de competitie tegen een gedegen tegenstander als Palemig is. Met 2 keer 13-21 als setstand was het punt dan ook voor Palemig.

Nu de spelers warm gespeeld waren en wat meer kennis hadden gemaakt met de trage shuttle werd het tijd voor de volgende herendubbels. Tymen ging samen met Ward de strijd aan tegen Martijn en Danny. Duidelijk was dat Martijn degene was die het vaakst moest worden opgezocht. Want van daaruit ontstaan de meeste kansen. Dat het in de eerste set wat stroever liep had ook te maken met het feit dat normaliter deze 2 heren niet samen spelen. Dus wat onenigheidjes in wie welke shuttle speelt zorgden ervoor dat ze net wat te veel punten achter kwamen. Toch niet onverdienstelijk werden er 15 punten gehaald en lijkt er nog meer in te zitten. De 2de set liep dan ook een stuk beter. Zeker Ward, die met een aantal goed geplaatste aanvallen zich staande hield, zorgde voor een flink aantal punten. Met 21-16 werd de set terecht gewonnen door HHC’22 wat resulteerde in een 3de set. Daarin begonnen de heren van HHC’22 sterk, maar dat gold ook voor Palemig die wat beter antwoord had op het aanvalsspel van het thuis duo. Lang bleef het gelijk op gaan. Maar aan het eind van de wedstrijd bleek dat de ervaring van Palemig de doorslag gaf. Ward wist zijn sterke aanvallen van de 2de set niet meer te spelen, en belandde wat vaker in het net. Maar zeker een mooie ervaring om mee te krijgen. Met 21-19 setstand werd de pot nipt verloren.

Jan-Paul en Ben mochten het laatste herendubbel spelen tegen Bryan en John. Dan weet je op voorhand dat je een pittige wedstrijd krijgt. 2 ervaren rotten die je niet zomaar voorbij speelt. Dat bleek dan ook in de eerste set waarin Ben en Jan-Paul weinig in te brengen hadden. Soms een wat matige opslag, maar over het algemeen was de 1ste set duidelijk dat de heren ietsje te kort kwamen. Maar goed, dat wil niet zeggen dat je kansloos bent, sterker nog, de heren rechtte hun rug en wisten met overtuiging de 2de set te winnen met 21-13. Zeker bij Jan-Paul waarbij de drop eindelijk wat beter ging lopen en wat in een aantal punten resulteerde. Ben wist met een aantal goede slagen ook de tegenstander aardig onder druk te krijgen. Hier is dus ook net als bij het andere herendubbel een 3de set nodig. En ook hier bleef het lang spannend. Maar dan blijkt dat Palemig in de breedte net wat sterkere heren heeft en de set op stukje techniek/tactiek kunnen pakken. Met 21-18 moest de set gelaten worden aan Palemig maar dat is zeker geen schande tegen deze 2.

Dan de single partijen. Tymen mocht voor de 2de keer in 7 dagen tegen Danny de single spelen. De vorige (weliswaar in het mix team) ging nog nipt verloren in 3 sets waarin de verloren sets met 21-19 nipt de verkeerde kant op vielen voor het perspectief van Tymen. De eerste set ging gelijk op en leek erg op die van een week geleden. Best aardige rally’s en aardig spel. Toch had Tymen wat moeite met de tragere shuttle om Danny achterin vast te spelen. Mede daardoor liep de set met een 21-18 naar Palemig toe. De 2de set verliep dramatisch voor Tymen. Want bijna alle shuttles vlogen voor Tymen verkeerd. Of gingen buiten de lijnen of ze kwamen pontificaal voor het racket van de linkshandige Danny. Dan ga je vragen om problemen en krijg je ze ook. Met nog 14 punten die hij binnen wist te harken was de wedstrijd natuurlijk voor Danny. Onnodig en slordig.

Ben mocht tegen Martijn spelen net als in de uit wedstrijd in Heerlen. Waar Ben in de uitwedstrijd nog een 3 setter uit het vuur wist te halen was het vanavond niet zijn avond. In 2 straight sets moest Ben zijn meerdere erkennen in Martijn die, moet gezegd worden, vandaag zeer solide speelde met weinig fouten. Daarmee wist hij dan ook de single te winnen door de tegenstander de fouten te laten maken.

Jan-Paul moest tegen John spelen, 2 ervaren spelers tegenover elkaar. Jan-Paul begon zeer sterk aan de single en gaf met tactische shuttles de tegenstander de nodige problemen. Hij bleef solide en maakte verder in de eerste set maar weinig fouten. Met 21-18 was de set dan ook terecht voor HHC’22. Reden voor John om zijn arsenaal aan rackets te gaan raadplegen. Kennelijk hielp dit want in de 2de en 3de set liet hij Jan-Paul weinig kansen. Het sterke spel van de eerste set werd doorbroken en daarmee kon John de resterende sets winnen.

Als laatste moest Ward als vervanger van Erik het opnemen tegen Bryan. Of het nu kwam dat Bryan de nieuweling van HHC’22 onderschatte is niet duidelijk, maar wat wel duidelijk was is dat Ward een dijk van een pot aan het spelen was. Met 21-13 liet hij in de eerste set geen spaan heel van Bryan, die de grootst mogelijke moeite had om Ward bij te benen. Niet zo zeer dat Ward technisch de overhand had, maar hij bracht letterlijk ALLES terug over het net. Daar moest Bryan iets op gaan verzinnen in de 2de set. Zo ruim als dat de eerste set gewonnen werd, zo ruim werd de 2de set dan ook verloren. Veel pech momentjes bij Ward maar ook aanvallender spel van Bryan zorgde voor een 21-12 winst voor Bryan. Zo kon iedereen nog genieten van een enerverende 3de set. Deze set bleef tot 13-14 lang gelijk opgaan met een aantal lange rally’s wat zeker in het voordeel van Ward was. Zijn conditie en loopvermogen stelde Bryan zwaar op de proef. Toch was het diezelfde Ward die op het eind net wat te kort kwam en een paar foutjes te veel maakte. Ondanks dat de set met 21-15 verloren werd kan Ward terugkijken op een dijk van een wedstrijd gezien hij het Bryan heel erg moeilijk heeft weten te maken.

HHC’22 verliest de laatste pot met 8-0 tegen kampioen Palemig. De stand is wat vertekend omdat er een aantal wedstrijden zeer dicht bij elkaar zaten, maar goed excuus is wel dat Erik niet mee kon spelen en je daarmee een stuk kwaliteit inlevert. Ward deed het in zijn wedstrijden meer dan voldoende. Met deze uitslag is Palemig vrijwel zeker kampioen, want ze zullen niet 2 maal met 8-0 verliezen in hun laatste 2 wedstrijden. (Wat voor HHC’22 nog de enige theoretische kans is om bovenaan te eindigen). Wij feliciteren BC Palemig 4 dan ook met hun verdiende kampioenschap gezien ze door het seizoen heen de sterkste formatie hadden. Voor HHC’22 is het de wonden likken en de knop omzetten naar het mix team wat nog 2 wedstrijden voor de boeg heeft en het heeft een goede kans om kampioen te worden.

HHC’22 4 – BC Palemig 4: 0-8. Herenteam HHC’22 eindigt seizoen met dikke nederlaag.