De ontknoping van GD-1 nadert, en dat betekent dat alle punten vanaf nu gaan tellen. Met deze wetenschap ging HHC’22 1 de wedstrijd in, het thuisduel tegen Palemig 3. Om een ruime marge te creëren is het belangrijk genoeg punten mee te nemen uit deze pot. Makkelijk is het natuurlijk niet. Palemig 3 had wel zijn sterkste opstelling mee, namelijk Danny, Mark, Esther en Doreen. Het thuisteam speelde met dezelfde opstelling als in de thuiswedstrijd tegen Stramproy, namelijk Tymen, Erik, Lotte, Evelien en Silvana. Voor HHC’22 1 is het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, reden te meer er iets van te maken.

De damesdubbel werd gespeeld tussen Lotte en Evelien waar de tegenstanders speelde met Doreen en Esther. Gedurende de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht. Degelijk spel ging gepaard met goede punten en met een 21-11 stand werd de set dan ook ruim gewonnen. De 2de set was het verzet van de dames van Palemig gebroken en kwamen niet meer door de gele muur heen van HHC’22. Met een setstand van 21-7 werd dan ook met grote cijfers gewonnen.

De heren Erik en Tymen troffen een degelijke tegenstander in de heren van Palemig. Danny en Mark kwamen goed mee in de 1ste set. Maakte het met tijden de heren van HHC’22 best lastig, maar dat voorkwam niet dat de heren van HHC’22 de set wisten te pakken met 21-18. De 2de set begonnen Tymen en Erik nog sterk. Wisten wat punten uit te lopen en hadden met 19-14 de kans om de set naar zich toe te trekken, maar daar kwam ergens een kink in de kabel. De heren vergaten dat de punten gepakt moesten worden en speelde kinderlijk eenvoudig de voorsprong weg. Sterker nog, Palemig pakte de set af! Dat bleef in het koppie zitten, en in de 3de set waren ze geen schim van het duo dat overige dubbel spelen zo goed won. 13-21 setstand in de 3de leverde een duur verliespunt op wat niet nodig was.

Bij de eerste mix namen Silvana en Erik het op tegen Doreen en Danny. De start was overtuigend voor HHC’22, want Palemig had vrij weinig in te brengen in het sterke spel van het thuisteam. 21-13 setstand. Maar ook hier liep de 2de set, door persoonlijke foutjes, niet zoals dat gehoopt werd. Want ook hier haalde Palemig de set brutaal naar zich toe. Met 21-19 moest dan ook de knop om naar de 3de set. Maar daar nam HHC’22 het initiatief meteen terug. Bij de wissel was het 11-4 in het voordeel van HHC’22. Dat mag natuurlijk niet meer misgaan. Hoewel Palemig nog even aan de deur klopte kwam de overwinning niet meer in gevaar. 21-14 winst en het punt.

Lotte en Tymen moesten het opnemen tegen Mark en Esther. In de eerste set kwam het thuis duo geen moment echt in hun spel. Veel onnodige foutjes zorgde ervoor dat de tegenstander niet veel hoefde te doen om de set te pakken. Dus er moest wat omgezet worden. Dat leverde wel een betere 2de set op die lang spannend bleef. De teams bleven gelijk op gaan, maar op het eind kwam het thuis duo toch net wat te kort en moest het met 21-19 de set en wedstrijd laten aan Palemig. Zoals Lotte achteraf terecht opmerkte, hiervan moet je eigenlijk gewoon winnen.

De punten werden dus gedeeld in de dubbel en de mix. Dan moeten de punten maar gepakt worden in de single partijen.

Silvana liet zien hoe dat moet. Tegen Esther nam ze het op in de eerste dames single. Ze liet met vlagen goed spel zien in de eerste set. Esther is een tegenstandster die je niet zomaar voorbijkomt. Silvana bleef de overhand houden en won de set met 21-17. De 2de set verliep spannender, Esther kwam beter mee in de partij en wist een verlenging te behalen. Maar daarin was Silvana degene die net wat sterker was en het punt voor HHC’22 binnensloeg.

Evelien kende in Doreen een eenvoudige dames single. Het enige wat ze moest doen is zorgen dat ze niet onnodig punten weg ging geven door foutjes, maar dat deed Evelien dan ook niet. Ze won solide met 21-11 en 21-9 haar single. Ruime cijfers en goed gedaan!

Erik speelde tegen mark een sterke 1ste set. Hij liet geen spaan heel van de tegenstander, want met 21-9 was de set al gespeeld voordat die goed en wel begonnen was. In de 2de set sloeg helaas het noodlot toe voor Erik. Toen deze net begonnen was schoot het in de achilleshiel. Erik probeerde wel de set nog te pakken, maar moest met 21-19 de set laten aan Mark. Daarna gaf Erik op om ergere schade te voorkomen.

Tymen mocht tegen Danny het laatste duel uitvechten. De start verliep solide. Beide heren gaven elkaar weinig toe en wisselde goede punten af met wat foutjes. Naarmate de set kreeg Tymen wel meer grip op de tegenstander, mede door een aantal messcherpe drops die door Danny niet goed ingeschat werden. Met 21-16 was de winst dan ook voor Tymen. De tweede set verliep stroever voor Tymen. Een aantal inschattingsfouten bij shuttles die gewoon in vielen, en een aantal onnodige punten die weggegeven werden zorgde ervoor dat Danny, weliswaar met 21-19, de set kon pakken. Tymen gaf achteraf ook aan dat je op zon moment eigenlijk de wedstrijd moet killen om zo een 3de set te voorkomen, maar dat gebeurde niet. Dus ook nu weer een 3de set zoals zovaak tussen deze 2 heren. Danny pakte in het begin van de set een aantal punten, waardoor hij wat loskwam. De wissel bij 11-8 betekende dat er nog alles mogelijk was. Met een goede rush van een paar punten kwam Tymen dan ook langs Danny. Mede ook door een aantal hele mooie reddingen. Bij een stand van 13-13 ging het mis. 2 dure fouten op rij maakte dat Danny op een cruciaal punt in de set op voorsprong kwam. Dit zou Tymen dan ook niet meer te boven komen. Met 21-19 werd ook de 3de set met minimaal verschil verloren. Na afloop baalde Tymen dan ook flink van deze gemiste kans.

HHC’22 doet goede zaken door in ieder geval niet te verliezen van Palemig 3, maar bewijst zichzelf geen goede dienst door maar 4 punten te pakken. Daar zat zeker meer in vanavond. Met 1 wedstrijd meer gespeeld dan Palemig 1, de titelconcurrent, staat HHC’22 nu 7 punten los. Hiermee kan Palemig 1 wat in gaan lopen, maar hun programma is ook niet misselijk. Kortom, veel spanning in de top van het klassement. De resterende wedstrijden zijn uit tegen BVM’81 te Munstergeleen, en de absolute clash op het eind, in en tegen Palemig 1 te Heerlen. Hierna weten we of HHC’22 1 in zijn debuutjaar een kampioenschap mag vieren. Niets is zeker. De 2de plaats is bijna een zekerheid, maar HHC’22 1 wil nu voor het maximale gaan. Wordt vervolgd.

HHC’22 1 – BC Palemig 3: 4-4. Mix team blijft ongeslagen, maar laat concurrentie nu een kansje om bij te komen.