Het venijn zit hem in de staart van de competitie waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Met veel wedstrijden in een korte tijd licht een blessure bij een of meerdere spelers altijd op de loer. De komende 2 wedstrijden wordt het spannend welk team overeind blijft en wie er met de titel vandoor gaat. HHC’22 staat nu 4 punten voor op directe concurrent Palemig 1 en kan bij een goed resultaat in Munstergeleen een voorschot nemen op de titel. Zaak is om iedereen heel te houden en niet uit te glijden over de bekende bananenschil. Daarvoor nam HHC’22 een sterke opstelling mee, namelijk Tymen, Erik, Lotte en Silvana. Evelien was helaas verhinderd voor deze wedstrijd. BVM’81 moest met Rob in plaats van Mark spelen en daarnaast ook nog eens een dame die op vakantie was. Dus een sterk gewijzigde opstelling met Roy, Rob Karin en Wilma, maar zeker niet minder sterk. Op voorhand wist HHC’22 dat de shuttles pijlsnel zijn in Munstergeleen. Met een aantal supporters die HHC’22 kwamen steunen kon de wedstrijd beginnen.

De dames van HHC’22 namen het op tegen de dames van BVM’81. Daar de dames dit seizoen nog geen wedstrijd verloren hebben bleek dat vandaag ook een voorbode te zijn op een puntje. Weliswaar ging het niet zo makkelijk als normaliter, en daar zal de shuttle vast een deel van het probleem zijn, maar toch wisten de dames hun “mannetje” te staan en behaalde een punt.

De heren hadden last van een beetje spanning. Ze zeggen wel eens dat gezonde spanning goed is, maar de heren hadden te maken met te veel druk om te presteren. In de eerste set liep het al niet lekker, want ze kwamen niet in hun eigen spel. Daarna maakten de heren de fout om van hun eigen spelstijl af te stappen en veel te gaan plaatsen, iets wat hun niet zo goed ligt. Dat bleek dan ook in de uitvoering in de 2de set, want waar het in de eerste set nog redelijk in de buurt bleef was de 2de set vrij kansloos. Daarmee gingen de heren onderuit in een wedstrijd waarin dit niet nodig was.

De mix wedstrijden werden ingedeeld tussen Lotte en Erik (2 linkshandigen) en Tymen en Silvana (2 rechtshandigen). Eerstgenoemde kregen een zware wedstrijd tegen Roy en Karin, een duo dat wel redelijk ingespeeld is en daarbij ook nog eens het thuisvoordeel. In een moeizame wedstrijd bleven de beide wel nog bij maar konden aan het einde van de eerste set net niet doordrukken, en bij de 2de speelden beide spelers van HHC’22 veel shuttles uit. Daarmee ging de eerste mix naar het ervaren duo.

Tymen en Silvana moesten voor het eerst dit seizoen samen een mix spelen. Dat betekende wel dat de twee nog aan elkaar moesten wennen in de wedstrijd. Ook in deze pot was te merken dat HHC’22 veel moeite had met de shuttle goed te verwerken. Daardoor kon Rob vrij veel aanvallen. Ook werd de shuttle best veel uitgeslagen wat niet meehelpt in de score. De services werden vervolgens wel een pas verder naar achter gespeeld. We weten zeker dat beide veel beter kunnen, maar het kwam er vandaag niet uit. Met een 3-1 voorsprong voor BVM’81 was er nog niets aan de hand, want immers konden er bij de singles nog 4 punten gehaald worden.  3 zijn er nodig om in ieder geval niet te verliezen.

Erik begon zijn single tegen Roy, De eerste set liet Erik zien dat hij, ondanks zijn enkel blessure, in staat is om tegen een sterkere tegenstander een goede pot op de mat te leggen. Zijn linkshandige slag blijkt toch een voordeel te zijn waarin vele tegenstanders zich verslikken. Erik speelde met vlagen goed badminton en mocht daarmee met de eerste set aan de haal gaan. De tweede set liet hij net wat meer foutjes optekenen in het einde van de set. Hij schatte enkele shuttles verkeerd in waardoor hij ze buiten de baan sloeg. Na een peptalk tussen set 2 en set 3 werd de wedstrijd hervat, en hierbij liet Erik zien dat hij de wedstrijd hoe dan ook wou winnen. Met een vrij gelijk opgaande set wist Erik aan het langste eind te trekken en een verdiend punt te pakken.

Op de baan ernaast moest Silvana tegen Karin spelen. Ze oogde nog wat aangeslagen van de mix die vrij kansloos verloren ging, maar de knop moest om. De eerste punten leverde ze nog in met wat slordigheden waardoor Karin een aantal punten kon uitlopen. Dat bleek aan het eind van de eerste set genoeg om de set te houden. De 2de set begon Silvana beter in haar eigen spel te komen. Ze wisselde een aantal sterke punten af met een aantal snelle shuttles die uitvielen. Soms wat onfortuinlijk, maar toch behield Silvana de kalmte en won daarmee de 2de set en dwong terecht een 3de set af. In deze 3de set sloeg het noodlot toe. Een blessure schoot in haar kuit waardoor ze de 3de set verknoeide. Ze kwam niet meer genoeg vooruit om op tijd bij de shuttle te zijn. Helaas

Tymen was ondertussen begonnen in zijn single en ging voortvarend van start en haalde zelfs een kleine voorsprong. Maar zoals wel vaker dit seizoen vergat hij deze voorsprong te killen en de set te pakken. Punt van kritiek was wel de hoeveelheid opslagen die uit werden geslagen. Dat waren in de eerste set wel een stuk of 9 à 10 waarmee vrijwel zeker de 1ste set had kunnen pakken. In de 2de set sloeg ook voor hem het noodlot toe. Uit een switch step in het achterveld schoot het in t bovenbeen, en bij de daaropvolgende uitstap om een drop te retourneren bleef hij op de grond. Hij probeerde nog een paar punten maar hij was zodanig geblesseerd geraakt dat hij niet meer verder kon. Eerste signalen zijn niet best en hopen dat hij snel hersteld, maar voor hem betekent dit einde seizoen.

Als laatste moest Lotte haar single tegen Wilma spelen. Met tijd en wijlen was het wat slordig, maar gelukkig kan Lotte vertrouwen op haar sterke slag. Ook Lotte bleef de ellende niet bespaard want ze moest door haar kuit heen bijten. Ook zij liep dus met een blessure. Maar ze wist stand te houden en wist Wilma in 2 sets te verslaan en een punt binnen te knokken.

Eindstand is een 5-3 overwinning voor BVM’81 waarbij 3 blessures op te tekenen waren en een dosis spanning voor een mogelijk kampioenschap.

Met 1 meer gespeeld staat HHC’22 er nog steeds goed voor en kan het dinsdag nog steeds kampioen worden, maar dan zal het met een gewijzigd team minstens 4 punten moeten halen uit bij de directe concurrent. Ook daar kampen ze met persoonlijke problemen.

Word vervolgd.

BVM’81 1 – HHC’22 1: 5-3, Mix team struikelt over BVM’81 in een wedstrijd met veel blessures