BV Heel 1 heeft dit seizoen de honneurs om het competitie seizoen 2021-2022 te openen met een uitwedstrijd tegen Stramproy. Op de vroege zondag ochtend omstreeks 10:00 werd de hal betreden voor de officiële kick-off. BC Stramproy uit is traditie getrouw een lastige wedstrijd voor BV Heel, dus elk puntje wat je daar meeneemt naar huis is een winstpunt.

Als thuisspelend team mag BC Stramproy bepalen met welke wedstrijden gestart word, en de mix dubbels zijn de openingspartijen. Bij BV Heel 1 spelen Sanne met Patrick een vaste mix en Ellen met Maurice. Eerst genoemde had moeite met de snelheid van de shuttle. Tevens hadden ze wat malheur doordat Sanne tijdens het ontvangen van een hoge opslag door de enkel heen ging. De partij werd wel uitgespeeld maar helaas kon het duo uit Heel daar geen punt uit halen.

De 2de mix liep voor BV Heel een stuk beter. Met solide spel werd zonder al te veel drama de wedstrijd naar Heelse zijde getrokken. Na de mix dubbels 1-1 tussenstand.

De volgende wedstrijden zijn de heren en dames dubbels. Om maar bij de heren te blijven, Patrick en Maurice hadden niet al te veel moeite in hun wedstrijd. Daar waar de lengte van de shuttle in de mix door Patrick nog weleens onderschat werd, was dit in de heren dubbel minder aan de orde. Degelijk spel van de heren leverde een overwinning op.

Dames dubbel is een van de lastigere disciplines, en de dames uit Heel hadden het dan ook zwaar. Sanne die met een zere enkel, maar op adrenaline doorging had samen met Ellen de nodige moeite om bij het Stramproys duo aan te haken. Helaas voor Heel had Stramproy de overhand in deze wedstrijd. Gedeelde stand na de dubbels: 2-2 en alle kansen nog in de singel spelen.

De dames begonnen met de singles, zowel Sanne als Ellen moesten hun meerdere erkennen in de tegenstandsters, waardoor er 2 punten werden gewonnen in het voordeel van Stramproy, maar Heel heeft de heren nog als troefkaart.

Maurice deed precies wat van hem normaal verwacht mag worden, namelijk een degelijke singel spelen welke hij ook in 2 sets wist te winnen, en zo weer een puntje meeneemt naar Heel.

Patrick mag dan voor het gelijke spel proberen te zorgen in een ware kraker. Met een fanatieke start was de eerste set al heel snel binnen, maar in de 2de set toonde de heer uit Stramproy een stuk meer tegenstand, met als resultaat dat een beslissende 3de set nodig was om het duel te beslissen. Beide heren gingen gelijk aan elkaar op en een verlenging was nodig om tot een winnaar te komen, wat voor Patrick net aan de verkeerde kant viel.

Einduitslag 5-3 winst voor BC Stramproy met als conclusie dat iedereen weer erg enthousiast is om na de corona perikelen weer tegen elkaar te mogen badmintonnen. Het waren sportieve wedstrijden. Hoewel er voor BV Heel misschien meer in het vat zat, viel te leven met deze uitslag. Op naar de return in Heel later dit seizoen om dit recht te zetten. Eerstvolgende wedstrijd is meteen de clash tussen BV Heel 1 en BV Heel 2

BC Stramproy 2 – BV Heel 1 : 5-3. Openingswedstrijd competitie 2021-2022.