Exact een jaar nadat de regering in Nederland besloot alle competitie activiteiten stil te leggen in verband met de coronacrisis, gaat voor HHC’16 juist de competitie weer van start. En meteen mag er tegen een lastige tegenstander worden gestreden om de eerste punten in een jaar tijd, namelijk BC Vlodrop uit. Al aantal jaren een echte angstgagner voor BV Heel/ HHC’16. De hal waarin Vlodrop speelt wordt door veel teams als lastig ervaren, en tevens ligt er een houten vloer in die deze keer wonderwel wat stroever aanvoelt.

In het team HHC’16 is een nieuwe speler toegevoegd, Benham Etemady. Een speler met een berg techniek die dit seizoen als vaste kracht mee gaat spelen in de competitie. De van oorsprong Iraanse man mocht dan ook meteen aan de bak in de openingswedstrijd. Daarover later meer. De overige heren waren Jan Paul, Erik, Ben en Tymen, gelijk aan vorig seizoen. BC Vlodrop trad in hun sterkste opstelling aan met Trung Dave Hans en Mike. Pascal is helaas niet meer van de partij.

Omstreeks 20:30 werd gestart in een frisse Roerhal met de dubbelspelen. Erik en Tymen moesten het opnemen tegen Hans en Trung. Een degelijke tegenstander om het seizoen mee te starten en dat bleek ook wel gedurende de wedstrijd. In de eerste set liepen de teams gelijk op, maar bleken een paar kleine foutjes de doorslag te geven in het voordeel van Vlodrop. In de 2de set liet Trung met vlagen zijn sterke spel zien. Erik en Tymen hadden de nodige moeite om gefocust te blijven, en dat moet je tegen Trung en Hans nu net niet doen. Met 24-22 en 21-18 moest de wedstrijd aan Vlodrop gelaten worden.

Op de andere baan speelde Ben en Jan Paul samen tegen Mike en Dave. Hier liepen de heren ook tegen wat onzuiverheden aan. Daar het in de eerste set nog gelijk op ging, was de 2de set wat makkelijker voor Dave en Mike. Ook deze wedstrijd viel in Vlodrops voordeel.

In de volgende ronde dubbelspelen namen Erik en Benham het op tegen Dave en Hans. Benham wist met zijn technische spel de tegenstander behoorlijk te ontregelen, en Erik weet met zijn harde smashes redelijk door de verdediging te beuken, geen Trung in de weg die alles terugbrengt in deze wedstrijd. Met 21-6 in de eerste set was de toon gezet. De 2de set ging evenzeer gemakkelijk naar de heren van HHC’16 waardoor het eerste punt in de competitie gehaald werd.

Jan Paul en Tymen namen het in de laatste dubbel op tegen Trung en Mike. De tactiek was vooral proberen Trung te ontlopen. Dat lukte in de eerste set aardig. De beide heren moesten wel het koppie erbij houden, maar met 21-18 kwam de set niet in gevaar. Dat gaf reden voor Mike en Trung om het systeem om te gooien en als een verkapte mix te spelen. Daar hadden Tymen en Jan Paul de nodige moeite mee. Shuttles werden te vaak over het midden teruggelegd, of juist niet zuiver genoeg zodat Trung de aanval kon maken. De 2de set werd (ondanks nog een paar geweldige reddingen van Tymen) helaas ingeleverd. In de 3de set was het helaas niet veel beter, en leverde beide heren bij een 11-10 stand te veel punten achter elkaar wat slordig in. 3-1 is de stand in het voordeel van Vlodrop, maar de singels nog in het verschiet.

Tymen moest het tegen Trung opnemen, en kort gezegd was het slordig. Geen moment zat het erin om een deuk te slaan in de verdediging van Trung. Die op zijn beurt vooral met plaatsen te werk ging. De vele foutjes aan Tymen zijn kant kostte hem dan uiteindelijk ook de kop in de wedstrijd. Met afgetekende cijfers werd de wedstrijd door Trung gewonnen daar waar het in het verleden altijd close was. We zullen het maar op de seizoenstart houden en gemis aan wedstrijdritme.

Erik deed eigenlijk wat hij altijd doet in de single. Vrij sterk en degelijk spelen, met hier en daar wat gemakkelijke slagen. Toch was Erik geen moment in gevaar tegen Hans. In 2 degelijke sets werd gewonnen.

Ben moest zijn wedstrijd tegen Dave aantreden, en van Dave weet je, als hij in zijn spelletje zit, maar moeilijk te verslaan is. Dat ondervond Ben aan zijn lijve. Ook voor hem was het weer de eerste wedstrijd in lange tijd.

Benham mocht de laatste heren single spelen tegen Mike. Een mooi gelijk opgaand duel tussen beide heren met voor HHC’16 een goed resultaat, want op techniek wist Benham de wedstrijd naar zijn hand te zetten in een slopende 3 setter. Eerste keer mee in de competitie en meteen 2 van de 2 wedstrijden winnen. Zeer knappe prestatie.

Na de wedstrijd was er nog een gezellig samenzijn in de kantine met een paar weizeners. Al met al zat er wellicht meer in deze wedstrijd voor HHC’16 want de wedstrijden die close waren vielen nu in het voordeel van Vlodrop, maar aan de andere kant was het wellicht niet verdiend geweest. De return is pas 13 april 2022, dus genoeg tijd voor HHC’16 om de puntjes op de i te zetten.

BC Vlodrop – HHC’16: 5-3 Ook seizoen HHC’16 van start