Het spits voor het competitieseizoen 2022/2023 werd afgebeten door HHC’22 2, welke uitkomt in Gemengd Dubbel afdeling 2 van de RCML competitie. Er wachtte een zware opdracht tegen BC Heep in sporthal reutsdael te Heel. Dit team speelde vorig jaar in GD3 en heeft de overstap gemaakt naar GD2. Tevens een primeur om dat dit de eerste wedstrijd is onder de vlag van HHC’22 en met een geheel nieuwe huisstijl shirt.

Iets later dan 20:30 betraden de spelers van BC Heep de sporthal en werd het wedstrijd formulier opgesteld. Tymen viel in voor Jan-Paul, welke verhinderd was. Zoals gebruikelijk is binnen de competitie werd er gestart met de heren en dames dubbelspelen.

De dames dubbel gevormd door Ellen Schmitz en Sanne van Cuijk en namen het op tegen Bibi en Tessa.  Ellen en Sanne beten goed van zich af en wisten in 2 straight sets te winnen van de opponenten.

Bij de heren was de start daverend te noemen, en zo werd de eerste set dan ook makkelijk gewonnen. Echter de tweede set lieten Tymen en Patrick zich ietwat verrassen, waardoor er binnen no time een 6-1 achterstand op de teller stond. Dit gat werd aan het eind van de set nog bijna gedicht, maar de ommekeer kwam te laat, en dus voor het eerst dit seizoen was er een 3 setter nodig. De heren schakelde een tandje hoger, en kwamen eigenlijk niet meer in de problemen en wonnen de laatste set met 21-18.

De mix partijen werden gespeeld door gelegenheidskoppel Ellen en Tymen en vast koppel Patrick en Sanne. Tymen en Ellen troffen Yannik en Tessa als tegenstanders. Het duo van HHC’22 begonnen sterk aan de wedstrijd, en gezien de tegenstander vooral in een dubbel formatie speelde, werd tessa achterin vastgezet. Dat leverde dan ook een 1-0 voorsprong op. De 2de set begon, mede door wat foutjes iets stroever. Lang bleef het spel gelijk op gaan en het bleef spannend. Bij een stand van 18-18 werd er een hoogstandje uitgehaald door Tymen en Ellen, in bijna geslagen positie wist Tymen de shuttle met een duik kort over het net te krijgen, en Ellen wist daarna de shuttle perfect in het spel te houden waarna door een fout van de tegenstander alsnog het punt gewonnen werd, met applaus als resultaat in de hal door de overige aanwezige spelers. Dit was kennelijk voor de tegenstander het breekmoment, want daarna werden de laatste 2 punten op rij gewonnen, en dus ook de match.

Sanne en Patrick troffen Bibi en Yuting in de mix. In deze mix partij lieten Ellen en Patrick zien dat ze al vaker samen een mix partij gespeeld hebben, en vooral gebruik maken van de lengte van Patrick. Met 2 sets werd de wedstrijd dan ook gewonnen en staat het na 4 wedstrijden al 4-0 in de stand voor HHC’22. Een beter begin kan niet.

Vervolgens moesten de single partijen worden afgewerkt. In de Dames 1 single speelde Bibi en Ellen tegen elkaar. Ellen speelde goed en had voordeel dat ze linkshandig is. In 2 games won Ellen dan ook haar single partij! Super.

Sanne speelde tegen Tessa een single die heel erg gelijk op ging. Waar ze in de eerste set nog verloor, won ze de 2de set met 22-20, hierna moest de tegenstandster helaas opgeven.

Tymen kende een goede start tegen Yannik en kwam al snel wat punten voor. Midden in de eerste set was er een onfortuinlijk moment voor Tymen, gezien hij met een misstap last kreeg van zijn linker hamstring en vanaf dat moment niet meer volledig kon aanzetten. De eerste set werd nipt verloren, maar de 2de set was het spel niet goed genoeg. Terechte winst voor Yannik en daarbij het eerste punt voor BC Heep.

Ook Patrick kon zijn single helaas niet winnen, Yuting wist de shuttle vaak lang en daarna kort te spelen, waardoor Patrick het niet meer kon belopen. 2de punt binnengehaald voor BC Heep.

De eindstand van vandaag is een klinkende 6-2 overwinning, welke ook verdiend is gezien het spelbeeld. Een grotere uitslag zou onverdiend zijn gezien BC Heep helemaal niet zo slecht speelde. Op naar de volgende wedstrijd.

HHC ’22 2 – BC Heep 6-2: Goede start van de competitie