Het voormalige herenteam HHC’16, welke nu omgedoopt is naar HHC’22 4, mocht zijn eerste wedstrijd van dit seizoen spelen in en tegen Stevensweert. In de samenstelling bij het herenteam is niets veranderd, bestaande uit Ben, Behnam, Jan-Paul, Erik en Tymen. Behnam was deze wedstrijddag verhinderd, zodoende trad er een 4-tal aan.

Vorig seizoen, in het corona jaar, kwamen deze 2 teams ook al eens tegen elkaar uit. De uitslag toen was een 8-0 overwinning voor HHC’16, en de terugwedstrijd is vanwege de krapte in de planning uiteindelijk niet meer gespeeld. Dus voor de 4 heren was het een eerste kennismaking met de sporthal in Stevensweert.

Moet gezegd dat, als je er voor het eerst komt en niet weet waar de sporthal verstopt zit, je deze vrij gemakkelijk voorbij rijdt. Gelukkig bestaat er tegenwoordig navigatie wat het leven ietwat makkelijker maakt.

Voor de badmintonwedstrijd werden er nog flinke klappen en stoten uitgedeeld, inclusief vrij moderne muziek, dat bleek de gevechtssport te zijn die nog aan het oefenen waren. Enfin, omstreeks 20:00 begon de warming up en het inslaan. Wat het eerste opviel is dat de buitenste banen wel erg dicht tegen de muren aan zitten geplakt, dus uitglijders daar worden hard afgestraft. Gelukkig is dat niet gebeurd. Toch was het erg wennen als je aan de muurkant een forehand slag moest spelen.

De eerste dubbel met Jan-Paul en Erik begon gelijk op. Of dat nu kwam door het thuisvoordeel van de heren uit Stevensweert, of dat beide heren van HHC’22 toch nog niet geheel warm waren laten we in het midden. Toch werd de eerste set vrij ruim binnengehaald. De 2de set lieten de heren iets degelijker spelbeeld zien en kwamen daardoor niet meer in de problemen.

Tymen en Ben speelde tegelijkertijd de 2de herendubbel. Al snel werd bij de tegenstander de zwakke plek opgezocht en gretig gebruik van gemaakt. Tevens trok Ben iets naar voren waardoor Tymen op de halve returns behoorlijk uit kon halen. In de eerste set leverde dat ook een dikke winst op. De 2de set probeerde Stevensweert nog wel wat om te zetten door niet zo vaak de lift meer te spelen, maar aan het net was Ben de situatie vaak de baas. Kortom werd ook deze wedstrijd gewonnen.

In de volgende herendubbels speelde Erik en Tymen een gedegen wedstrijd. Motto is om, zeker tegen dit soort jongens, niet de aandacht te zeer te laten verslappen, gezien je dan tegen onnodig puntverlies oploopt. Beide heren waren goed genoeg bij de les, en met een aantal scherpe drops gevolgd door de afmaker was het spelbeeld vrij eentonig in de eerste set. De 2de set liep het tempo wat terug waardoor ook Stevensweert met vrij goede punten (moet gezegd worden) nog aardig in de set bleef tot aan de 11. Hierna trokken de heren van HHC ’22 nog een keer door en trokken de wedstrijd over de streep.

Jan-Paul en Ben namen in hun dubbel snel afstand van de tegenstanders. Jan-Paul, bekend om zijn vlijmscherpe cross drops, wist goed gebruik te maken van dit wapen. Toch waren er in deze pot bij Stevensweert ook een aantal goede aanvallen. Het was niet voldoende om een setje af te snoepen, want ook hier bleef de setstand 2-0.

De stand na de dubbels stond op 4-0 met nog de singles te gaan. Vaak is het zo dat je in deze wedstrijden alleen nog kan verliezen mocht er een single partij door de vingers glippen, en laten we eerlijk zijn, die kans zit er natuurlijk altijd in.

Tymen kwam in zijn single in de eerste set nauwelijks in de problemen. Hoge service werd veelvuldig beantwoord met een drop die, meer dan eens, in het net viel. De 2de set werd door de opponent meermaals de clear gezocht waardoor er meer rally’s kwamen. Toch was de concentratie bij Tymen voldoende om in de 2de set geen slippers te maken. Wel waren er een aantal erg mooie punten bij van Stevensweert.

Erik speelde tegelijkertijd zijn single, en had daar ook niet al te veel moeite mee. Zijn voordeel dat hij linkshandig is, blijkt ook tegen Stevensweert een gouden middel. In 2 straight sets was de partij voor HHC’22

Jan-Paul kende in zijn tegenstander een aardige partij. Lang gingen de punten gelijk op en mocht Stevensweert ruiken aan een puntje. Maar de ervaring won het uiteindelijk van de jongere garde.

Ben kende in zijn tegenstander in de eerste set weinig weerstand waardoor deze set ietwat eenvoudig naar de zijde van hem ging. In de 2de set werden de teugels wat losgelaten waardoor de set gelijk op bleef gaan. Aan het einde van de set kon Ben alsnog het verschil maken door de laatste paar punten op rij binnen te slaan.

Aan het einde van de wedstrijd stond er 8-0 op het bord, en onverdiend was het niet. Het verschil in niveau tussen de 2 teams is nog wat groot, toch had Stevensweert ook goede momenten ertussen waarop ze verder kunnen bouwen in de toekomst, zeker tegen teams als Palemig, BVM ’81 en HHC’22. Het nadeel dat de lage en hoge klasse zijn komen te vervallen bij de heren kwam in deze wedstrijd wel aan het licht, waardoor we hopen dat er meerdere clubs komend seizoen een herenteam gaan afvaardigen. Dan kan er wederom een hoge en lage afdeling gevormd worden wat beter is voor een heel aantal teams.

Volgende wedstrijd is al aankomende vrijdag in en tegen Munstergeleen, wat een wedstrijd zal worden van een ander kaliber.

BC Stevensweert 2 – HHC’22 4: 0-8 Klinkende overwinning in een riskante hal.