Na de intelligente lockdown vanaf medio maart is de competitie gestopt. Nu na dik 6 maanden is het dan eindelijk weer zover, de shuttle vliegt weer over de badminton velden, en wedstrijden mogen weer worden gespeeld. Dus zodoende ook de RCML-competitie die vanaf heden weer van start is gegaan voor een nieuw seizoen. Helaas zijn er door enkele mutaties binnen verschillende clubs te weinig herenteams over om 2 competitie poules te blijven behouden waardoor heren laag en heren hoog samen is gevoegd tot een heren competitie.

Voor HHC’16 is de openingswedstrijd tegen een team die vorig seizoen nog in de heren 2 poule speelde, namelijk BC Maasdroppers. Om 20:00 in sporthal LACO te Heythuysen begon de wedstrijd tussen de 2 teams met voor HHC’16 de spelers Tymen, Erik, Ben, Robert en Mark. Maasdroppers was afgereisd met een Maasbracht/Wessem combi. Rob, Johan (verleden in Heel), Raoul en Leon.

Erik en Tymen begonnen de eerste herendubbel wedstrijd tegen Raoul en Rob, een technisch sterk duo. Toch had HHC’16 in de eerste set de overhand. Ondanks paar gelukjes was het spel degelijk te noemen. Met 21-10 stand werd de set dan ook gewonnen, al was de stand niet in perspectief met het spel. Dat bleek ook in de 2de set waarbij de gasten beter bij bleven. Toch hield HHC de controle tot het einde van de set, maar daarna sloeg er een stukje gemakzucht in, met wat (domme) foutjes werd de set ingeleverd. 19-21. De 3de set golfde in spel op en neer en kansen voor beide teams. Wellicht zit er nog een stukje vakantie of gebrek aan ritme in het spel van de heren van HHC want de 3de set werd op soortgelijke manier ingeleverd als de 2de. Daarmee werd er een valse start gemaakt.

Tegelijkertijd speelde Ben en Mark op het 2de veld hun dubbel tegen Leon en Johan. Enkele tips werden vooraf gedeeld. Of het daaraan lag is niet bekend, maar de heren haalde een relatief makkelijke overwinning met setstanden van 2 keer 21-9. Goed gespeeld heren, het eerste punt in de competitie is binnen.

Dubbel 3 werd gespeeld tussen Robert en Tymen voor HHC en Rob en Johan voor de Maasdroppers. Begin van de set was ruw en wild. Beide heren moesten duidelijk nog even wennen daar waar vooral Rob met aanvalsspel uit bijna alle hoeken het spel van de heren van HHC bemoeilijkte. Met 15-21 werd de set dik ingeleverd en waren er en aantal tactische wijzigingen nodig. Robert ging meer op zekerheden spelen door zijn zeer korte drops te gebruiken, en Tymen zocht meer en meer de backhand van Johan op. Toch bleef het lastig om door de defensie van de Maasdroppers te komen, maar aan het eind van de set drukte HHC door en haalde met 21-19 een 3de set binnen. Deze 3de set ontliepen beide teams zich maximaal 1 of 2 punten. Het kon alle kanten op. Moet gezegd dat met wat geluk de set werd gepakt door HHC maar dat hoort er ook bij. Ook het 2de punt is veiliggesteld.

De laatste dubbel speelde de 2 linkshandige (Erik en Mark) tegen Leon en Raoul.  Deze bewuste tactische zet was vooraf uitgedacht omdat maar weinig duo’s tegen 2 linkshandige uit de voeten kunnen. En dat was dus in deze partij ook niet anders. Beide heren van HHC maakte dankbaar gebruik van het feit dat ze linkshandig zijn, gezien de forehand op de plek zit waar je normaliter als rechtshandige de backhand hebt. Dat dit stramien lastig te doorbreken is zorgde voor een aantal opgelegde kansen. In 2 straight sets werd dan ook gewonnen met setstanden van 21-14 en 21-13.

Dan de enkelspelen, waarbij Tymen het spits afbeet als 1ste heer tegen Rob. Een lastige tegenstander gezien deze uit vele hoeken een aanval kan maken. Toch bleef Tymen rustig in het begin van de set en probeerde met gevarieerd drop en smash spel de tegenstander onder druk te houden. Dat lukte aardig in de eerste set en werd dan ook terecht gewonnen met 21-14. Daarbij aangetekend dat er nog enkele cadeautjes werden uitgedeeld door Tymen door open kansen te missen. Enfin. De 2de set beet Rob veel beter van zich af, zocht meer de backhand positie van Tymen op die daar in de eerste punten het antwoord op schuldig moest blijven. Gedurende de set bleef het gelijk op gaan en had Rob de overhand aan het einde van de set. Toch Pakte Tymen met 2 goed geplaatste dropshots en een smash de laatste 3 punten binnen. De revanche volgt in Maasbracht!

Erik speelde tegen Johan de 2de single. Beide zijn linkshandig dus dat maakt de wedstrijd interessant. Het aanvalsspel van Erik werd aanvankelijk goed gepareerd door Johan, maar merkte dat hij gedurende de eerste set steeds meer last ondervond van de knie waar hij al een brace overheen droeg. Daardoor moest hij shuttles laten lopen waar Erik dan weer dankbaar gebruik van maakte. 21-14 setstand. De 2de set was duidelijk dat Johan niet meer thuis kon geven door de knieblessure. Sportief als hij was speelde hij wel de set nog uit, maar kon niet meer inbrengen dan 2 punten.

Ben mocht tegen Raoul zijn eerste single van het seizoen starten. De eerste set was spannend. Aantal aardige rally’s zorgde voor spektakel. Ben profiteerde optimaal door met 21-16 de eerste set naar zich toe te trekken, daarmee leek het verzet ook gebroken. Set 2 werd door Ben met 21-8 gewonnen en daarmee behaalde hij ook zijn single.

Als laatste single van de avond speelde Robert tegen Leon. Op papier zou je verwachten dat dit voor Robert de sterkere is van de 2, maar dat moet op de baan ook nog maar blijken. Het kan door onderschatting altijd nog anders aflopen, maar Robert hield zijn hoofd bij de wedstrijd en speelde geconcentreerd de partij en wist met 2 keer 21-8 ook zijn single binnen te halen.

Aan het einde van de wedstrijd staat er een 7-1 winst op het scorebord. Gezien het spelbeeld niet geheel onverdiend. De volgende wedstrijd staat alweer aankomende maandag op het programma uit tegen ’t Anker in Buchten. Dat beloofd een heel andere pot te worden. Daar mogen de heren de borst voor nat maken.

HHC’16 – BC Maasdroppers 3: HHC’16 opent competitie met klinkende 7-1 winst.