Precies een week na de 7-1 overwinning tegen de Maasdroppers stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen BC ’t Anker op het menu. Van een ding ben je dan zeker, in het hol van de leeuw is het moeilijk punten scoren. Verleden wedstrijden waren immers altijd gelijkspel of een nipte overwinning of verlies. Dat beloofd wat voor vanavond. Voor HHC’16 stonden Tymen, Erik, Ben, Robert en Jean-Paul (deze in plaats van de afgemelde Mark). BC ’t Anker trad aan met Rob, Leon, John en Jack.

Eerste dubbel werd gespeeld door Erik/Tymen en Rob/Leon. De heren van HHC’16 schoten uit de startblokken en lieten met vlagen goed spel zien. Aan de zijde van ’t Anker werden een paar onnodige foutjes gemaakt die met dank werden ontvangen door Tymen en Erik. De eerste set ging dan ook naar hun. In de 2de set was vooral het probleem dat de shuttle net iets te vaak achter het speelveld kwam. De heren van ’t anker draaide het spelbeeld ook licht om. Toch waren er ook in de 2de set kansen voor HHC’16 om de wedstrijd af te maken, maar helaas. Setwinst voor Buchten. De 3de set was ongemeen spannend met weinig verschil in punten. Bij een stand van 19-18 in het voordeel van HHC’16 ging het alsnog fout. Een paar onnodige fouten zorgde voor een 20-20 stand waarna Leon 2 keer profiteerde en het eerste punt voor t anker binnen sleepte.

Jean-Paul en Ben startte hun dubbel tegen Jack en John. In de eerste set hield HHC’16 de overhand en liet het kleine gaatje wat geslagen was niet meer los, en haalde zo de set binnen. In de 2de set was het beeld andersom. ’t Anker beet meer van zich af en zocht meer de backhand kant op van de heren van HHC’16. Aan het eind van de set wist HHC’16 dit keer wel het tij te keren en op het allerlaatste moment de set te pakken. Hiermee is het eerste punt voor HHC’16 binnen.

De 3de herendubbel speelde Jean-Paul en Erik samen tegen Rob en Jack. Erik oogde daarin zeer sterk met een aantal goed geplaatste smashes. Jean-Paul, die het van zijn vlijmscherpe drops moet hebben, vond in de eerste set vooral het net aan de verkeerde zijde. Toch waren de heren van HHC die de eerste set wisten te pakken. Het aanvallende spel leverde veel punten op en liepen al snel uit. Toch gaven ze de eerste set nog bijna uit handen omdat vanaf 18-11 een punt of 5 werd ingeleverd ietwat onnodig. De 2de set liep gelijk op. Drops van Jean-Paul begonnen beter te vallen. Dat bracht resultaat. Met een aantal goede punten op het einde van de set werd deze binnen gehaald en nog een punt voor HHC.

Robert en Ben speelde de laatste dubbel, tegen Leon en John ondervonden ze een gelijkwaardige tegenstand. Het spel golfde op en neer met dan weer voorsprong voor het thuisteam, en daarna weer voor HHC’16. Geen van beide teams kon een groot genoeg gaatje slaan om zeker te zijn van de set. Dit spelbeeld verliep zo in beide sets. Of het wat geluk was wat aan de zijde van HHC;16 meespeelde weten we niet, maar steeds aan het eind van de set werden de belangrijke punten gewonnen. Ook deze dubbel gaat naar het uit spelende team HHC’16. 1-3 al na de dubbelspelen, dus wat is er mogelijk in de singles.

Robert speelde zijn dubbel (4de heer) tegen Jack. Daarover kunnen we kort en bondig zijn. Robert deed precies wat hij altijd doet, namelijk met geplaatste shuttles punten binnen harken. En daarmee ook de wedstrijd.

Ben, die in John zijn tegenstander vond als 3de heer, moest meer aan de bak. Toch merk je dat Ben in de loop van de tijd steeds meer groeit. Vooral smash returns komen steeds vaker terug over het net wat voor de tegenstander lastig spelen is. Door zijn inzet weet hij veel shuttels terug te leggen. En dan is het aan de tegenstander om daar weer iets mee te doen. In 2 straight sets met degelijke setstanden kwam Ben niet echt in gevaar en haalde ook dit punt binnen.

Erik moest tegen Leon spelen. Van Erik weet je een ding als je tegen hem gaat singelen, dat word hoe dan ook lastig. Dat kan ook gezegd worden van routinier Leon. Het grote voordeel wat Erik meeneemt op de baan, is dat hij linkshandig is en als wapen een sterke smash. Beide heren maakte er een mooie pot van. Erik wist in 2 straight sets ook zijn single binnen te halen.

Dan de laatste (misschien wel langste partij) van de avond, de single tussen Rob en Tymen, beide eerste heer op de teamsheet. De start voor Tymen was vals, want de eerste 3 punten gingen ietwat eenvoudig weg. Vervolgens pakte Tymen door. Met stevig spel wist hij Rob onder druk te houden en de eerste set te pakken met 21-15. In de 2de set ging er veel fout voor Tymen. Maar liefst 11 unforced errors. Vooral gingen er veel shuttles uit achter het speelveld. Aan het eind van de 2de set begon Tymen minder fouten te maken. Deze werd wel verloren met 21-13 maar was wel weer bij de les voor set 3. En wat een spannende set was het. Nauwelijks zat er verschil in de score. Bij de helftwissel stond het 11-9 voor Tymen, maar die voorsprong was verdampt na de hervatting. Na ongemeen spannende punten kwam de score tot een 17-17 stand. Op de volgende punten verloor Tymen net de precisie om te scoren. Op deze cruciale punten word een single gewonnen of verloren. In het geval van Tymen dus verloren. Eindstand 21-19 en dus punt voor Rob. Maar toch overheerste een goed gevoel. De wedstrijd kon ook zo de andere kant op vallen. Enfin.

Aan het eind van de avond stond er een 6-2 overwinning op het scorebord. Iets wat zeker in de uitwedstrijd tegen ’t Anker maar zelden voorkomt. Deze overwinning is ook zeker niet gestolen. Hiermee evenaart HHC zijn beste seizoenstart ooit. 3 verliespunten na 2 gespeelde wedstrijd. Zeer knap.

Na deze wedstrijd zijn de regels rondom het coronavirus zodanig aangepast dat competitie spelen niet meer mogelijk is voor de komende tijd. De toekomst moet leren of de competitie nog afgerond gaat worden in deze opzet, verkorte versie of zelfs stopgezet word. Op voorschot hierop heeft HHC’16 zichzelf als winterkampioen getroond. Beetje flauwekul natuurlijk maar dit is wel het gevoel dat overheerst na 2 goede wedstrijden. Hopelijk word de competitie snel vervolgt. Maar voor nu #Stay_Safe en denk aan ieders gezondheid.

BC ‘t Anker – HHC’16 2-6: HHC’16 herbeleeft beste seizoenstart.