Na de lange winterstop (ook binnen de badmintonsport bestaat deze vakantie) moest HHC’22 1 aantreden voor de terugwedstrijd tegen BC Palemig 2.  De uitwedstrijd werd al met 5-3 gewonnen, wat op zich al een goed resultaat was. Nu was het belangrijk dat ook thuis de punten worden gepakt om goed mee te kunnen blijven draaien in de GD1 competitie.

BC Palemig 2 trad aan zonder hun allersterkste dame, maar de heren waren op oorlogssterke. Sven Pelders hadden de heren van HHC’22 wel verwacht in het team van BC Palemig, maar die kon niet spelen door een blessure. Sven heeft een verleden bij BV heel en BC Heytse wat nu samengevoegd is naar HHC’22.

HHC’22 begon met Erik Tymen Lotte en Sanne.

Allereerst de Herendubbel, Erik en Tymen begonnen te slap tegen de heren van Palemig, en dat is iets wat je bij hun juist niet kan doen, Bryan is wat dat betreft meedogenloos en gaf de heren in de eerste set badminton les. Met 13-4 achterstand moest er toch iets gaan gebeuren, dus de knop ging om en er werd meer in de rally gespeeld met als resultaat dat de eerste set wel verloren ging, maar met de cijfers 15-21 wat er lang niet naar uit zag gedurende de eerste set. Erik gaf achteraf aan dat hij in de eerste set gewoon nog niet warm genoeg was, en de punten waren heel kort waardoor je ook niet in het spel komt. Tymen had in deze eerste set nog een fenomenale redding waarbij de shuttle uit een drop kort aan het net gespeeld werd waarop HHC kansloos leek, maar met een mooie cross over het net waarop de tegenstander kansloos was werd alsnog het punt gepakt.
De 2de set lieten de heren van HHC een solide spel zien. De linkshandig rechtshandig combi werd uitstekend gebruikt, waardoor de tegenstander weinig kans had om er tussendoor te spelen. Ook hadden beide heren de smashes van de tegenstander keurig terug. Martijn werd meer gezocht achter in het veld waardoor er kansen ontstonden. Met 21-17 werd de set dan ook terecht gewonnen en moest er een 3de aan te pas komen.
Deze set ging lang gelijk op met aan beide kanten mooie rally’s. Toch konden de heren van HHC niet verslappen, maar dat gebeurde ook niet. Juist aan het eind van deze set wisten de heren net wat meer door te drukken en met 21-18 de winst te pakken. Bryan van Palemig was complimenteus dat deze herendubbel erg gevaarlijk en sterk is.

Bij de dames een heel ander verhaal. Sanne en Lotte namen het op tegen Brenda en Selin. Zonder dat er al te veel moeite gedaan moest worden werd de eerste set met een solide 21-7 gewonnen. De krachtsverhouding tussen de dames van Palemig en HHC kwam hiermee wel tot uitdrukking. Want ook in de 2de set bleef het team van HHC fier overeind met een 21-6 stand. Kortom een puike prestatie van de dames.

Dan de mix partijen, waarbij HHC een linkshandige combinatie vormde met Lotte en Erik, Sanne en Tymen waren het 2de duo van dienst met 2 rechtshandige spelers. Allereerst Lotte en Erik.

De eerste set was een goede, namelijk dat deze erg gelijk op ging met kansen en punten over en weer. Bryan en Brenda van Palemig wisten keurig weerstand te bieden op het sterke duo van HHC. Zeker omdat beide linkshandig zijn is een enorm voordeel voor HHC. Toch bleef het lang spannend en werd pas aan het eind van de set het verschil gemaakt. 21-19 winst voor HHC. Daarna leek de weerstand bij Bryan en Brenda wel geknakt. Misschien ook wel om zich op te laden voor de singels?!? Maar met 21-6 hadden ze niets meer in te brengen. De winst is voor HHC.

De 2de mixpartij werd gespeeld tussen Martijn en Selin van Palemig en Sanne en Tymen waren de afgevaardigde van HHC. Het duo van HHC ging voortvarend van start met veel druk naar de tegenstander toe. Al snel in de eerste set had het duo een ruime voorsprong genomen en deze werd niet meer afgestaan. 21-15 setstand en er was weinig aan de hand. De 2de set begon nog sterk, maar al snel kwam de klad erin. Het duo van palemig had door dat Sanne achterin vast gezet moest worden waardoor ze veel energie moest steken om de shuttle terug over het net te krijgen, daardoor was halverwege de 2de set de energietank leeg. Met 17-21 werd de set dan ook verloren. De 3de set werd nog geprobeerd door het duo van HHC om nog een keer aan te zetten, maar dat was tevergeefs, want Palemig was gewoon sterker. Kortom met een 13-21 setstand moest deze partij gelaten worden aan Palemig en dit was niet onverdiend.

Een 3-1 tussenstand met de singels nog voor de boeg. HHC ligt wat dat betreft op koers om ongeslagen te blijven in de competitie.

De dames singels werden gespeeld waarbij Lotte als eerste dame het opnam tegen Selin.

Wellicht was er sprake van wat nonchalante houding bij Lotte, die ook aangaf naderhand dat ze niet liep, waardoor de eerste set nog onnodig spannend werd. Het is ook lastig om je focus te blijven houden. 21-19 was genoeg voor de eerste set, waarna het verzet bij Selin definitief gebroken was. Lotte zette er een tandje bij in de 2de set en liet maar een 4-tal punten aan Selin. Dikke proficiat!

Sanne moest tegen Brenda aan de bak, Brenda had geen enkele single nog weten te winnen in deze competitie, dus daar lagen wat kansjes om extra punten te behalen. Sanne kwam nog goed uit de startblokken na de intensieve mix van eerder op de avond, maar kwam in de dying seconds van de eerste set net wat te kort om door te drukken. Vervolgens was de energietank helemaal op en kon ze niet meer doen dan 7 punten binnen slepen in de 2de set. Het punt gaat naar Palemig.

Tymen moest tegen Bryan spelen, wat nog voor de wedstrijd wel garant stond voor een hard gevecht op de baan. Dat bleek dan ook in de eerste set waarbij beide heren dicht bij elkaar bleven en weinig toegaven aan de ander. Tymen stond nog zelfs voor tot een 16-15 stand waarna net een paar foutjes te veel werden gemaakt. Niet voor het eerst deze competitie maar daarom is het ook GD1, diegene die de meeste foutjes maakt word daarvoor terecht afgestraft. En dat gebeurde dan ook. Met 21-17 won Bryan de set. Tymen kon daarna niet meer in zijn eigen spel komen, mede door de serve van Bryan die door Tymen lastig gepareerd werd. Veel shuttles uit en onnodig puntverlies leden ernaar toe dat de 2de set met 21-7 werd gewonnen door Bryan. Ook bij Tymen was de energietank op na 2 stevige 3-setters.

Als laatste had Erik zijn single tegen Martijn. Erik blijkt in de singels een constante factor te zijn die, mede omdat hij linkshandig is met een sterke smash, maar moeilijk te passeren is voor de tegenstanders. Martijn had dit al eens ondervonden in Heerlen en vond hetzelfde in Heel. Erik wist met solide spel “gewoon” zijn punten te pakken en gaf Martijn in beide sets geen kans om echt door te breken. Met setstanden van 21-15 en 21-12 werd de partij dan ook gewonnen door Erik.

De eindstand van deze wedstrijd is net als de heenwedstrijd tegen Palemig 2 een 5-3 overwinning voor HHC’22 en dat mag best als knap worden beschouwd. Zeker gezien het ’t eerste seizoen is waarin deze formatie uitkomt in GD1 en nog steeds een ongeslagen status heeft.

Volgende week komt de echte beproeving, dan komt BVM’81 op bezoek. Dit team is al jaren op rij kampioen in deze afdeling. Dat beloofd vuurwerk op de baan.

HHC ’22 1 – BC Palemig 2: 5-3. HHC’22 1 nog steeds ongeslagen