Vorige wedstrijd van het herenteam was uit tegen deze zelfde tegenstander. Dit keer heeft HHC ’22 het thuisvoordeel. De uitwedstrijd werd nog met 7-1 gewonnen, maar toen speelde 2 jeugdige spelers mee. Dit keer heeft BVM’81 hun sterkste opstelling meegenomen met Vincent, Noël, Ivo en Theo. HHC’22 voerde een wijziging door ten opzichte van de vorige wedstrijd, Behnam keert terug in de opstelling na een tijdje afwezig te zijn geweest. HHC’22 speelt dus met 5 heren.

In de opstelling wordt dus in vergelijking met de uitwedstrijd wel iets geschoven, maar herendubbel 1 en herendubbel 2 bleven onveranderd. Eric en Jan-Paul namen het wederom op tegen Vincent en Noelle, op papier hun sterkste dubbel. De eerste set was duidelijk in het voordeel van de heren van HHC’22 mede doordat Vincent en Noelle erg veel problemen hadden met de shuttle. In hun ogen was deze traag, terwijl in de uitwedstrijd de heren van HHC’22 de shuttle erg snel vonden.
De tweede set was het onzorgvuldig aan de kant van Erik en Jan-Paul waardoor de set nipt ingeleverd werd. Dus in de 3de set moest het gas er even terug op. Dat werd dan ook gedaan met goed gevolg.

Tymen en Ben maakte in de 2de herendubbel vrij eenvoudig korte metten met hun tegenstanders Theo en Ivo. In de eerste mochten de tegenstanders een puntje of 14 bij elkaar schrapen. De tweede set liep wat langer gelijk op tot 12-12, waarna Ben en Tymen de trein weer op de rails zette, en doortrokken naar het eind. Uiteindelijk werd de tweede set zonder al te veel problemen met 21-17 gewonnen.

Behnam mocht samen met Erik de 3de dubbel tegen Noelle en Theo spelen. Net als Vincent heeft Theo een flinke berg techniek in zijn spel zitten, en dat etaleerde hij in deze dubbel nogmaals. Toch bleek de combinatie tussen Erik (meer het hardere smashen en clearen) en Behnam (wat meer kort plaatsen) goed te werken tegen deze 2 heren van BVM’81. In 2 straight sets werd dit punt binnengehaald.

Jan-Paul en Tymen mochten tegen Ivo en Vincent het laatste herendubbel van de avond spelen. Tymen zorgde met wat aanvallender spel voor de lift bij de tegenstander, Jan-Paul was sterk in het droppen van de shuttle waardoor menig punt binnengehaald werd. Deze wedstrijd liep meer gelijk op, maar ook hier kregen de heren niet het gevoel dat deze wedstrijd uit hun handen zou glippen. En dat gebeurde dan ook niet. 2 straight sets was voldoende voor ook het 4de punt in deze onderlinge confrontatie.

Dan de single spelen. Jan-Paul werd hierin vervangen door Behnam. In de uitwedstrijd verloor Jan-Paul als enige zijn single en dus ook het enige punt dat BVM’81 toen wist te behalen. Kijken of Behnam dit beter kan. Hij mocht in de 4de single opnemen tegen Theo. Natuurlijk heeft Behnam er een tijdje uitgelegen en dat merk je meteen tijdens een single. Je komt dan net even iets te kort. Toch klampte hij goed aan, maar kon het verschil uiteindelijk niet maken. Dit was ook de verdienste van Theo die, ondanks hij niet heel veel loopt, wel alles technisch perfect speelt. Behnam was in sommige punten ook wel ‘te lief’ voor de tegenstander die hier maar al te graag gebruik van maakte. In 2 sets wist Theo een puntje te halen voor BVM’81, waar hij wel in de 2de set tot 26 punten moest gaan.

Erik had in zijn wedstrijd tegen Noelle zijn concentratie goed in orde. Je weet dat Noelle in zijn spel heel wat woorden gebruikt. De truc is natuurlijk om je daardoor niet uit je spel te laten halen. De eerste set won Erik met 21-15 en al vroeg in de 2de set moest Noelle met een blessure helaas opgeven. Niet de leukste manier om een pot te winnen, maar gezondheid gaat natuurlijk voor.

Tymen nam het vandaag op tegen Vincent. Vanuit het verleden was duidelijk dat dit een stevig potje meppen kan worden. Vincent is heel technisch maar loopt minder. Tymen moet het vooral van inzet hebben. In de eerste set liep Tymen voor met een paar punten, maar zag al gaandeweg de set Vincent steeds dichterbij komen. Vincent zocht meer de backend hoek van Tymen op waar hij moeite mee had. Zodoende liep de eerste set met 21-18 naar Vincent.
De 2de set was het omgedraaid. Tymen zag hoe Vincent steeds meer moeite had om over de baan te komen, het energie pijl ging snel naar beneden. Door niet meteen af te maken maar vooral Vincent extra te laten lopen kon hij de 2de set naar zich toe trekken en een voordeel halen voor de 3de set. Vincent kwam niet meer aan te pas en moest zijn meerdere erkennen. Tymen won verdiend deze single. 18-21, 21-14 en 21-9 setstanden.

Ben was de laatste heer die aan zijn single begon tegen Ivo, mede omdat er ten tijde van de start van de singles maar 3 banen vrij waren van de 6. Maar niet veel later kwam ook voor Ben en Ivo een baan vrij. De eerste set werd gewonnen door Ben. Maar de tweede set moest hij laten aan Ivo, vooral de shotkeuze van ben die soms niet goed uitpakte, en de inzet van Ivo in de 2de set waren de beslissende factoren om er een beslissende 3de set uit te halen. Deze bleef ongemeen spannend met steeds een kleine reeks punten voor de beide heren. Het kwam uiteindelijk aan op een verlening die Ben winnend wist te beëindigen. Zeer knap gedaan tegen een speler die altijd blijft gaan.

Na een 7-1 winst in Munstergeleen, stond er aan het eind van deze wedstrijd ook een 7-1 overwinning op het scoreformulier. Erg knap tegen een tegenstander waarvan je normaalgesproken niet zo dik wint. De overwinning was overigens terecht, want HHC’22 was gewoonweg sterker in de wedstrijd, maar 7-1 vertekent wel het beeld.

Na 3 wedstrijden heeft HHC’22 pas 2 verliespunten geleden en dat mag rustig als knap worden betiteld. Natuurlijk komen de zware tegenstanders nog in deze poule met Budel en Palemig, maar kunst is vooral om juist tegen de andere ploegen ( Dynamo, BVM’81 en Stevensweert) zoveel mogelijk punten te scoren. Het is nog te vroeg om over titel aspiraties te spreken, maar na 3 van de 10 partijen zo goed ervoor staan schept vertrouwen voor de volgende potten.

Eerstvolgende wedstrijd voor de heren zal zijn over 3 weken (dinsdag 29 november) uit tegen Palemig, dan gaat het serieus om de knikkers. Wanneer daar resultaat gehaald word mag er stilaan gedroomd worden aan een goed resultaat aan het einde van het seizoen.

HHC ’22 4 – BVM ’81 2: 7-1 Zelfde resultaat als de uitwedstrijd