Ons mix team uitkomende in GD1 mocht voor zijn 2de wedstrijd van het seizoen wederom afdalen naar Heerlen om het daar op te nemen tegen BC Palemig, maar dit keer niet tegen team 3, maar tegen team 2. Het verschil met voorgaande wedstijd is dat Sanne dit keer niet aanwezig kon zijn en zodoende werd vervangen door Wilma van Helden. De voorgaande wedstrijd was de temperatuur in de sporthal in Heerlen bijna tropisch te noemen, iets wat nu ook weer het geval was. Wellicht zit er nog een restje goedkoop gas in Heerlense bodem. Enfin, na een korte warming up was het tijd voor de Dames en Heren dubbel.

Lotte en Wilma beten het spits af in het damesdubbel kende in Brenda en Aimee hun tegenstandsters. Ondanks dat beide dames niet heel vaak samen op een veld spelen, was er van miscommunicatie weinig sprake. Beide dames vulde elkaar prima aan en vertelde nadien dat ze in hun wedstrijd fijn konden badmintonnen. Met setstanden van 21-11 en 21-17 was er geen vuiltje aan de lucht in deze dubbel.

Tymen en Erik troffen een oude bekende aan, Sven Pelders. Jawel, de man die een tijdje voor voormalig BV Heel en BC Heythuysen gespeeld heeft, ook competitief. Zijn speelstijl was dus bekend bij de heren van HHC. Samen met Martijn Habets vormde Sven een duo voor Palemig. In de eerste set waren beide heren van HHC nog zoekende. Het leek erop alsof ze net niet scherp genoeg begonnen aan hun partij. Slordigheden zorgde voor een vroege achterstand in de set, welke aan het einde net niet meer gecorrigeerd kon worden. 19-21 setstand.
De tweede set werd vooral naar Sven gezocht in het achterveld, gezien deze de shuttle dan veelvoudig achter zich moest pakken waardoor deze halverwege de baan terugkwam. Hierop konden beide heren van HHC aanvallen. Toch bleef het ongemeen spannend doordat veel shuttles net uit vielen en op sommige momenten verkeerde keuzes gemaakt werden. Toch wisten de heren van HHC een 3de set te halen. Deze bleek ongemeen spannend. Over en weer werden punten gemaakt. Enkele fantastische drops, bij 20-19 dacht Tymen dat het winnende punt binnen was, maar die viel uit. HHC had nog 2 extra matchpoints nodig om de winst te pakken maar met 23-21 werd uiteindelijk de pot gewonnen!

Dan de mix dubbel, met Lotte en Tymen die het opnamen tegen Brenda en Bryan. De eerste set was in het voordeel het thuisspelende duo. Met name vanuit het achterveld probeerde Bryan de druk hoog te houden op het duo van HHC.  In de 2de set werden de rollen omgedraaid, mede ook doordat Lotte linkshandig is en een aantal shuttles prima op haar forehand kreeg. Tymen zocht ook de aanval op en meer in de richting van de dame. Tevens werd bij de dame meervoudig de hoge flickserve gespeeld omdat die telkens onvoldoende geretourneerd werd. Dus hier ook een 3de set nodig. Ook deze 3de set was ongemeen spannend en had een verlenging nodig om tot een winnaar te komen. Dit keer trok het thuisspelende team aan het kortste eind waardoor het eerste punt voor Heerlen werd behaald. Het was close! Setstanden: 17-21, 21-14 en 20-22

Wilma en Erik speelde tegen Selin en Sven. In de eerste set had het gelegenheidscombi wat moeite om op gang te komen en daartegenover stond dat het heerlense duo uit de startblokken schoot. Dus binnen no time stond er een redelijke achterstand. Het vervolg van de eerste set werd gebruikt voor het finetunen tussen de 2 van HHC, maar de set moest worden gelaten aan Palemig. 21-14.
De tweede set werd er degelijk gepeeld door Wilma en Erik en hadden eigenlijk geen moment problemen, en haalde de set met 21-17 binnen. Ook hier een 3de set nodig. Maar in tegenstelling tot de 3de set van de eerste mix dubbel wisten Wilma en Erik wel de 3de set binnen te halen met 21-18. Super prestatie!

Dan de singles, en van tevoren is bekend dat HHC al 3 punten behaald heeft met de dubbel en mix dubbel, wat ansich al behoorlijk knap is.

De tweede dames single werd gespeeld door Lotte en Selin. Daar kunnen we vrij kort over zijn, want Lotte speelde solide en wist zonder al teveel problemen in 2 sets deze partij te winnen. 21-15 en 21-9 setstanden vertellen genoeg over deze pot.

De eerste dames single was voor Wilma die het op moest nemen tegen Aimee. Helaas kon Wilma in de single niet pakken. Zelf gaf ze na de wedstrijd aan dat de tegenstandster te sterk was.

Tymen nam het op tegen Bryan in de eerste herensingle. De eerste set was voor Tymen nogal slordig en sloeg veel te veel uit. Wat onrustig en misschien ook te veel afgeleid doordat Bryan veel praat gedurende de wedstrijd. De 2de set pakte Tymen zich erg goed op en wist steeds bij te blijven. Enkele verzorgde punten werden wel afgewisseld met slordigheden, maar desondanks pakte hij op het laatste van de 2de set goed door en pakte met 22-20 de set. Alsof je na 2 partijen in een 3setter nog niet genoeg hebt gehad.
De 3de set begon ongemeen spannend, maar werd wel ontsiert door verschillende leden van Palemig die telkens te dicht langs het veld liepen. Bij 11-9 voorsprong voor Tymen werd van kant gewisseld, kennelijk voor Bryan het sein om nipt wat te veranderen in het spel. Bij Tymen schoten er op dat moment net wat te veel foutjes in. 14-21 setstand betekende winst voor Bryan, maar wel een mooie pot.

Erik nam het in de tweede herensingle op tegen Martijn, en vooraf wist Erik al dat het een moeilijk pot werd, gezien Martijn voor alles blijft lopen. Nadat Erik op een degelijke wijze de eerste set naar zich toe trok, bleek van het vooraf voorspelde moeilijke tegenstand niet veel meer over. Want in de 2de set kende Erik weinig tegenstand. Wel werd het gevaarlijk aan het einde omdat de verslapping toetrad, maar met 21-11 was uiteindelijk de set en de wedstrijd verdiend voor Erik.

Met een 5-3 winst vertrekken uit Heerlen tegen een team dat deels uit de bondscompetitie komt, mag rustig als een knappe teamprestatie worden beschouwd. Vooraf werd niet verwacht dat HHC zomaar zou winnen in Heerlen. Na 2 keer een 5-3 winst in de competitie GD-1 in een uitwedstrijd in Heerlen laat zien dat HHC’22 1 zeker thuishoort in GD-1. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen het eerste team van Palemig. Dat belooft wat!

Complimenten voor het hele team en een extra woordje van dank voor Wilma die ingevallen is en het zeer goed gedaan heeft.

BC Palemig 2 – HHC’22 1: 3-5. Spannende wedstrijd met mooie uitslag door goede teamprestatie.