6 dagen nadat HHC’22 1 thuis tegen BC Palemig 2 nog een 5-3 overwinning wist te behalen, stond de volgende beproeving alweer voor de deur, en wat voor een…
BVM’81 1 kwam op bezoek met hun sterkste opstelling, en dat mag je ook verwachten van deze koploper in GD1. De omstandigheden in Laco Heythuysen waren koud te noemen. De thermostaat van de sporthal was aardig teruggedraaid waardoor alle spelers last hadden van koude handen.

Tevens was de tegenstander naar de verkeerde sporthal afgereisd, want het team stond in Heel terwijl ze in Heytse moesten zijn. Gelukkig liggen die 2 dorpen niet heel ver van elkaar af waardoor het uit team nog ruim op tijd aanwezig was. De afgevaardigden van BVM’81 waren Karin, Sandra, Mark en Rob. HHC`22 speelde met Evelien, Lotte, Tymen en Erik in hun sterkst beoogde opstelling.

Na een ruime warming up werd het dan toch tijd om de wedstrijden te beginnen, en zoals gebruikelijk bij de meeste teams wordt er gestart met de dames en heren dubbel. Eerst de dames.

Evelien en Lotte van HHC`22 namen het op tegen Sandra en Karin van BVM’81. Het was goed te zien aan de dames van HHC`22 dat ze al vaker samen op de baan hebben gestaan. Want het spel was solide en verzorgd. De setstanden waren ook niet mis, want met 2x 21-6 was wel duidelijk dat de dames van HHC’22 veel te sterk waren.

Bij het herendubbel namen Tymen en Erik het op tegen Mark en Rob. Het begin van Tymen en Erik was sterk, al meteen in het begin van de eerste set speelde ze veel op de aanval, maakte weinig fouten. Zetten meteen druk op de heren van BVM’81 en wisten zo uit te lopen. 21-13 was de setstand. Dat was voor BVM’81 het signaal om toch iets aan te passen in het spel. Zo werd Mark iets vaker naar achter gezet zodat die met zijn vlakke drives meer aanvallend in konden brengen. Dit leverde een spannende 2de set op die steeds maar een paar punten verschil kende. HHC stond maximaal 2 punten voor in de set en BVM’81 maximaal 1 punt. Bij een 20-20 setstand moest dus worden verlengd, en het was Erik die daarin net een paar foutjes maakte, maar Tymen had een aantal goede punten in huis waardoor dat niet fataal werd, sterker nog beide heren trokken aan het langste eind waardoor de set en de pot gewonnen werd.

Dan de mix dubbel waarbij Lotte en Erik weer het linkshandige duo vormde wat vorige week zeer goed uitpakte. Ook deze week was de combinatie weer prima in vorm. Want Rob en Sandra kregen geen enkele vat op het spel van de 2 van HHC’22. Met 21-6 en 21-7 setstanden valt er weinig op te merken over het spel, behalve dan dat ze zo door moeten blijven gaan.

De mix Tymen en Evelien hadden een zware tegenstander, namelijk Mark en Karin. Op papier zou je zeggen dat dit de sterkste formatie is. De combi Tymen en Evelien is nog niet zo heel lang samen, maar wisten ondanks dat feit toch aardig partij te bieden in de eerste set. BVM’81 speelde echt de traditionele mix in deze partij (dame aan het net, heer erachter) en HHC verkoos de moderne speelstijl waarbij de dame ook meedraait achterin. Dat verliep aardig, maar Evelien betrapte zichzelf erop dat ze een aantal shuttles aangaf bij de heer, waarover ze zelf flink baalde. Toch was met een 17-21 setstand nog van alles mogelijk, want ze werden niet van de baan gespeeld. Dat bleek ook wel toen de 2de set van start ging. Evelien en Tymen zochten wat meer het halve veld op. Het blijft met Mark evengoed gevaarlijk, want uit alle standen heeft deze jongen veel en scherp terug. Evelien en Tymen lieten zich daardoor niet van de wijs brengen en haalde met 22-20 de 2de set binnen om een beslissende 3de af te dwingen. In deze 3de set bleef het lang gelijk op gaan, maar wist het duo van BVM’81 net wat beter om te gaan met de kansen. 17-21 setstand markeerde het eind van deze partij en een winstpunt voor BVM’81.

Door deze 3 setter was het al later geworden en moesten er nog singles gespeeld worden.
Erik was in de single al begonnen tegen Rob, gezien deze 2 na de mix al vrij waren.

Het is op papier de 2de heren single. Erik besloot om uit de startblokken te vliegen. Hij liet in de eerste set weinig heel van Rob, die met vlagen wel meekwam in het spel, maar Erik was solide in het afmaken van de punten. Dit resulteerde in een 21-10 setstand. Toch bleek deze sprint van Erik niet lang genoeg om ook in de 2de set zon ruime stand te halen, want Rob kreeg ook meer grip op het spel, zocht meer de lange kant van het veld op, en de backhand van Erik. Tevens liet Erik wel wat puntjes liggen die hij binnen had kunnen, misschien wel moeten halen. In GD1 worden dit soort foutjes nu eenmaal hard afgestraft. Met 17-21 werd de set verloren. Hier moest een 3de set aan te pas komen om tot een winnaar te komen. Beide heren moesten diepgaan om de punten te scoren. Toch was het Rob van BVM’81 die aan het langste eind trok door bij een 20-18 setstand het laatste punt te scoren en zo een verdiend punt overhield aan de single.

Lotte kwam in haar single uit tegen Karin, dat zijn geen onbekende van elkaar gezien ze al vaker tegen elkaar hebben gespeeld, waarbij Lotte eigenlijk altijd de bovenliggende partij is geweest. Ook vandaag was dat niet anders, want met haar goede spelverdeling liet ze de tegenstandster over de baan lopen met als resultaat dat de shuttles die terugkwamen over het net vrij eenvoudig af te maken zijn. Je moet het wel alsnog doen, dus de focus houden en niet mee lopen ballen met de tegenstandster zijn dan wel een vereiste, en dat wist Lotte perfect te doen. 21-10 en 21-6 waren de set standen.

Evelien mocht als 2de dame de single spelen tegen Sandra. De eerste set begon voortvarend voor Evelien en wist al snel een flinke voorsprong op te bouwen. Met 21-9 setstand leek er dan ook niets aan de hand voor Evelien. Wellicht dat hierdoor een stukje onderschatting in het spel van Evelien kwam, want in de 2de set wist Sandra toch behoorlijk partij te bieden. Maar Evelien is, als ze eenmaal op de baan staat, een krijger die niet loslaat. Ze beet zich vast in haar tegenstandster (figuurlijk gezien dan) en trok zo de partij toch over de streep.

De laatste pot van de avond was gereserveerd voor Tymen en Mark. Het spreekwoord luidt “save the best for last” en hoe gek en cliché dat ook klinkt was dat hier ook het geval. Tymen en Mark maakte er een waar slagveld van. De eerste set begon nog een beetje rommelig, maar al gauw kwamen beide heren goed in het spel. Rally’s met slagenwisselingen over en weer en ook mooie punten werden gemaakt. Tymen kwam wel door wat knullige fouten op achterstand (13-19), maar behaalde daarna 8 punten op rij !! en daardoor behaalde hij ook de eerste set met 21-19.

De 2de set begon in tegenstelling tot de eerste set gelijk op. Deze set stond in het teken van degene met de minste fouten. Dat bleek aan het einde Mark te zijn. Met 21-18 werd deze bloedstollende set beslist in zijn voordeel en moest er hier ook nog een 3de set aan te pas komen. Het was inmiddels al vrij laat, maar de wedstrijd zal toch afgemaakt moeten worden.
De 3de en laatste set was survival of the fittest. Beide heren weigerde op te geven en gingen voor elk punt, waardoor de toeschouwers die nog aanwezig waren werden getrakteerd op een mooi slotstuk. Zowel Tymen als Mark maakte mooie punten en bij een 11-10 voorsprong werd van kant gewisseld. Op dat moment brak Tymen door de defensie van Mark met een reeks van 6 punten. Dit was de genadeklap waar Mark nog bijna van te boven kwam. Maar met nog een aantal geweldige rally’s werd de wedstrijd gewonnen door Tymen, zeer knap en verdiend.

Omstreeks 23.15 (daar werd begonnen om 21:00 uur) werden de laatste banen opgeruimd en de eindstand opgetekend. Deze was 6-2 in het voordeel van HHC’22! Dat mag echt als ontzettend knap worden bestempeld gezien deze formatie al jaren op rij kampioen is geworden.

Na een korte nazit keerden iedereen weer huiswaarts. Komende zondag wacht alweer de volgende match uit tegen Stramproy.

HHC’22 1 – BVM’81 1: 6-2 Knappe en verdiende overwinning tegen de regerend kampioen GD1.