Vier dagen na de enerverende wedstrijd tegen BVM’81 die met een 6 2 winst werd gewonnen, moest het mixteam alweer naar de volgende tegenstander, BC Stramproy. Een team dat zeker weten tot een van de betere in deze competitie gerekend mag worden. Kortom, HHC’22 moet aan de bak. Via een toeristische route arriveerde omstreeks 10:00 uur ’s ochtends het team bij sporthal de Grenslibel. Wel was het nog oppassen met naar binnen lopen, want de parkeerplaats was een grote ijsbaan, en het pad naar de hal toe was deels nog bevroren. Voor je het weet glij je uit en loop je blessures op. Maar zonder kleerscheuren werd de hal bereikt en kon de warming up beginnen.

BC Stramproy was gehavend, want Charles is herstellende van longontsteking, en kon zodoende niet meespelen in de competitie. Daarvoor werd Martin uit Budel opgeroepen om in te vallen naast Ron. De dames waren wel op sterkte met Karin en Brigitte. HHC’22 had geen reden om de opstelling te wijzigen na de winst van woensdag, dus het team bestond uit Lotte, Evelien, Erik en Tymen.

Zondag ochtend om 10 uur is en blijft een vroeg tijdstip om te beginnen met een wedstrijd. Maar we moesten er toch aan geloven. Dus na een korte warming up werd gestart met de dames en heren dubbelspelen. De herendubbels worden de laatste tijd allemaal gewonnen, en ook nog eens met aardig spel. Met het vertrouwen zit het wel goed. Toch moesten Erik en Tymen wakker worden in de eerste set. Martin en Ron hadden het betere van het spel, maar vooral werden er te veel onnodige fouten gemaakt door Erik en Tymen wat niet mee hielp. Met 21-16 werd de set dan ook verloren. Tijd om wat recht te zetten in de 2de set. Beide heren zochten meer en meer de rally op en hielden de shuttle in het spel. Dat wierp zijn vruchten af. Toch wist Martin met scherpe drops het spel van Tymen en Erik te ontregelen. Het was echter niet genoeg om een 3de set te voorkomen.

De beslissende set werd goed geopend door Erik en Tymen, maar Ron en Martin waren nooit ver weg. Het bleef dus spannend tot aan 17-17, waar na een aantal mooie punten een klein gaatje werd geslagen naar 21-17. Met een mooie vreugdekreet werd de winst gevierd van de dubbel. Het was zeker niet de beste pot met veel fouten, maar ook met minder goed spel moet je een dubbel kunnen winnen om verder te komen.

Tegelijkertijd speelde Lotte en Evelien hun damesdubbel tegen Karin en Brigitte. Zeker de eerste punten waren een ware veldslag. Evelien gaf nog aan dat ze toen al een 2de adem aan het zoeken was. Beide dames vreesde voor een flinke beproeving en moesten vol aan de bak. Het was het thuisteam dat gebruik wist te maken van hun eigen hal en het voordeel wat een setwinst opleverde van 21-12. Lotte en Evelien gingen vervolgens iets omzetten voor de 2de set. Zo gingen ze Brigitte veel meer achter op de backhand uitspelen. Dat wierp vruchten af want met 21-13 werd de set gewonnen. In de 3de set bleef het spelbeeld hetzelfde, namelijk druk achter op de backhand. Met 21-11 ging deze set toch relatief makkelijk naar HHC’22.

Erik en Lotte mochten tegen de zwaarste mix aantreden tegen Ron en Petra. Met de 2 linkshandige samen blijven ze het de tegenstanders lastig maken. Maar met Ron en Petra als een vast duo dat al jaren meegaat, zie je dat ze daar omheen kunnen spelen. Het spel golfde op en neer in de eerste set. Het ene moment stonden Erik en Lotte voor en daarna Ron en Petra. Aan het eind van de set wist het duo van HHC’22 net de beslissende punten binnen de slaan. De 2de set verliep zoals de eerste set met dezelfde afloop. In 2 sets weten Lotte en Erik hun mix te winnen.

Hoe anders is het in de mix van Evelien en Tymen die het opnamen tegen Martin en Brigitte. De eerste set begon moeizaam. Al snel was de achterstand vrij groot. De shuttles werden iets te vaak buiten de lijnen geslagen. Tevens trapte Evelien en Tymen vaak in de val van de drop die Martin wist te spelen.21 -11 was de setstand in het voordeel van Stramproy. In de 2de set ging dat al een heel stuk beter. Rally’s werden beter afgemaakt en ook de fouten waren wat minder. Toch kon het duo niet voorkomen dat ook de 2de set aan Stramproy gelaten moest worden. Deze mix ging helaas verloren en niet onterecht. Volgende keer beter! De return moet nog komen.

3-1 voorsprong bij het starten van de singels. Meteen kwam Karin met slecht nieuws dat ze gedurende het damesdubbel een zweepslag in de kuit had opgelopen. Daarmee gaf ze haar single tegen Lotte op voorhand al op.

Evelien moest tegen Brigitte haar single spelen. Ze begon voortvarend aan de eerste set met haar eigen spel. Drukte Brigitte vaak naar achter en was geen moment in gevaar. Met 21-11 was de set duidelijk voor Evelien. Misschien dat daardoor een stukje laconiek erin sloop, want het liep stroef in de 2de. Enkele shuttles werden verkeerd beoordeeld waardoor er wat punten naar de tegenstandster gingen. Sterker nog, met een 20-20 stand moest er een verlenging komen. Evelien beet zich vast dat ze hoe dan ook geen 3setter wil spelen, en met 24-22 haalde ze die doelstelling.

Erik speelde tegen Martin de single. Daar was voor Erik geen vuiltje aan de lucht. Hij kon vanuit de opslag Martin meteen vastzetten. Bijna elke smash return belandde op het frame van Martin. Met setstanden van 21-6 en 21-5 was het een dikke overwinning voor Erik.

Tymen lijkt patent te hebben om zijn singles tot het gaatje te laten gaan. Hij moest vandaag tegen Ron de Vlieger zijn single spelen, op voorhand al zeker dat het een close pot ging worden. Met de wedstrijd van 4 dagen geleden die een uitputtingsslag was nog in de benen werd de single gestart.

In de eerste set ging met name de serve goed, en wist Tymen zijn eigen spel te spelen. Smash op Ron heeft geen zin want die komen allemaal terug. Dus werd de smash op halve kracht gegeven om vanuit de return weer op te bouwen. Dat lukte aardig, want met 16-21 werd de set gewonnen. Het waren overigens bijna allemaal rally’s die gespeeld werden. Enkele punten werden vrij snel gemaakt.

In de 2de set opende Ron met meer aanvallend spel en haalde zo een kleine voorsprong. Toen de stand op 14-10 kwam in het voordeel van Ron leek de 3de set bijna niet meer te vermijden. Tymen besloot hierop om de 2de set niet voluit te gaan om zo nog reserve te houden voor de 3de set. 21-11 setstand in het voordeel van Ron. De 3de set was een behoorlijke slijtageslag aan beide kanten. Tymen weigerde om de punten op te geven en bleef dus gaan. Ron speelde ook alles terug en zodoende kwam het eropaan wie de minste fouten maakte. Dat bleek Ron te zijn want met 21-18 moest Tymen de set laten (en de wedstrijd) aan Ron. Beide heren waren helemaal gesloopt.

Met een 6-2 overwinning heeft HHC’22 ook deze wedstrijd gewonnen in GD1. Nog steeds een ongeslagen status wat erg knap te noemen is. Alleen BC Push is nog niet aan bod gekomen, maar alle overige tegenstanders zijn al eens gepasseerd. Nu volgt er een pauze van een aantal weken waarna er 2 wedstrijden op rij komen tegen Palemig 3 en Palemig 1.
Met nu 6 van de 12 wedstrijden gespeeld zit HHC’22 1 nu op de helft van de competitie waarin het tot nu toe 31 punten wist te verzamelen. Dat is in een debuut seizoen al een prestatie. Wie weet waar HHC’22 1 aan het eind van het seizoen staat.

BC Stramproy 1 – HHC’22 1: 2-6. Ongeslagen reeks wordt voortgezet in kraker tegen Stramproy