Vandaag stond de terugwedstrijd op het programma tussen HHC’22 4 en BC Dynamo uit Swalmen. De vorige wedstrijd eindigde nog in een 6-2 overwinning, maar wil het herenteam bovenaan mee blijven draaien zal er harder uitgehaald moeten worden om de achterstand op Palemig 4 niet te laten groeien. Jan-Paul is terug van een blessure en was vandaag weer ingedeeld om mee te spelen. Tymen Erik en Ben completeerde het team voor HHC’22. De tegenstander had wel een uitvaller, Stefan is helaas geveld door een zweepslag waardoor hij niet mee kon spelen. Simon Michel Patrick Sjors en Dennis hebben de oversteek vanuit Swalmen naar Heytse gemaakt.

Voor HHC’22 staat er vandaag veel op het spel. Je kan eigenlijk alleen maar verliezen indien er punten ingeleverd worden.

Na de warming up en het invullen van het wedstrijdformulier werd het tijd voor de eerste dubbelspelen. Patrick en Dennis van Dynamo mochten het opnemen tegen Erik en Jan-Paul van HHC’22. De eerste set gaven beide partijen elkaar niks toe. Het was wel Dynamo dat telkens met een puntje voor de heren van HHC’22 bleef. Toch hadden Jan-Paul en Erik aan het eind van de set net de overhand waardoor ze een paar belangrijke punten binnen wisten te slaan en de set wonnen met 21-18.

De tweede set begon HHC’22 iets sterker en wisten een paar punten uit te lopen. Toch kwam Patrick en Dennis nog goed terug in deze spannende 2de set, maar ze konden niet over de heren van HHC’22 heen komen. Met dezelfde cijfers als de eerste set werd de wedstrijd dan ook gewonnen door Jan-Paul en Erik. Solide pot heren, proficiat.

De 2e herendubbel vond tegelijkertijd plaats waarin Tymen en Ben het opnamen tegen Michel en Sjors. Deze pot mag je natuurlijk niet onderschatten. Ook al is de tegenstand minder dan bijvoorbeeld Patrick met Dennis, de punten moeten toch gemaakt worden alvorens je de wedstrijd wint. Zeker in de eerste set ging dit voor HHC’22 goed. Er werd geconcentreerd gespeeld en weinig fouten gemaakt. Ook de variatie in de service van Tymen zorgde bij de tegenstander voor de nodige problemen. Met 21-11 was er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Zaak om de 2de set niet te veel te verslappen. Het werd wel iets slordiger, maar zonder echt in gevaar te komen werd met een 21-15 setstand de wedstrijd relatief eenvoudig gewonnen.

Dan was het de beurt aan Tymen en Erik in de 3de herendubbel. Dynamo had er tactisch voor gekozen om tegen dit sterke duo een mindere tegenstand te plaatsen zodat de 4de herendubbel meer kansen bood. Net als in de 2de herendubbel moest de concentratie hoog blijven. Waar in het begin te zeer de nadruk lag op de punten binnenhalen werd in de loop van de set besloten om vaker de 2de shuttle te spelen en zodoende betere kansen te creëren.

Tegenstanders Michel en Simon hadden, moet gezegd, ook nog een aantal geweldige punten in huis, maar konden tegen Erik en Tymen te weinig inbrengen om hun echt in de problemen te spelen.

In 2 straight sets werd dan ook gewonnen.

Jan-Paul en Ben kregen nog een zware pot voor de kiezen, namelijk Patrick en Sjors. De eerste set verdeelde beide heren van HHC’22 het spel nog goed. Redelijke variatie in de slagen en ook niet direct de shuttle afmaken zorgden ervoor dat de eerste set gewonnen werd. Dat wat in de eerste set goed ging, liep minder in de 2de set. Onnodige foutjes slopen in het spel alsmede teveel returns die halverwege het veld van de tegenstander bleven hangen. Daar maakte Patrick dan ook graag gebruik van. Zeker met zijn harde forehand maakte Patrick de nodige winners en haalden ze aan het eind de 2de set binnen met 21-19. Een derde set was vereist om tot een winnaar te komen. Dus Jan-Paul en Ben moesten aan de bak. Met wat coaching van de medespelers werd de tactiek nogmaals doorgesproken om niet meteen het punt te maken maar meer de shuttle rond te spelen. Sjors werd veel meer opgezocht, vooral richting zijn backhand. Zo liepen beide heren van HHC’22 al snel uit in de 3de set en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Met 21-14 setstand werd ook dit punt binnen gehaald.

In de tijd dat Jan-Paul en Ben nog aan de dubbel bezig waren, kon Erik beginnen met zijn single tegen Dennis. Erik speelde weer eens een van zijn solide singles en rekende in 2 sets af met zijn tegenstander.

Jan-Paul speelde zijn single tegen Simon, Voor Jan-Paul is het alweer even geleden dat hij een enkelspel gespeeld heeft, maar de oude vos verleerd nooit zijn streken. Zijn ervaring kwam hem vandaag goed uit, want met zijn manier van spelen en serveren behaalde hij genoeg punten op om de wedstrijd te winnen. Compliment waard na zo’n lange tijd zonder single spel.

Tymen moest tegen zijn angstgegner Patrick maar eens een keer zijn single winnen. Telkens wanneer deze 2 heren tegenover elkaar staan loopt het spel bij Tymen de soep in. Patrick is niet te onderschatten, want hij kan zowel op zijn forehand als backhand best uit de voeten. Technisch heeft hij het voordeel over Tymen, maar op inzet en tactiek is een en ander te halen. Dat is precies wat Tymen in de eerste set probeerde. Het bleef lang gelijk op gaan, maar Tymen wist aan het eind de punten over de streep te halen en zodoende de eerste set met 21-19 te winnen. De 2de set verliep ronduit slordig in perspectief van Tymen. De shuttles werden niet strak genoeg gespeeld waardoor Patrick teveel tijd kreeg om een goede return te spelen en daarmee Tymen onder druk te zetten. Toch probeerde Tymen nog wat van de 2de set te maken maar het kwam te laat. Met 21-14 moest de set gelaten worden aan Patrick en is de 3de set een feit.  In die 3de set draaide Tymen het spel helemaal om door Patrick alle kanten op te sturen met geconcentreerd spel. Shuttles werden weer strak geretourneerd, en plaatsing ging ook steeds beter. Met 21-15 werd de wedstrijd dan ook verdiend gewonnen.

Zo doet HHC’22 herenteam goede zaken in de stand. Door deze 8-0 overwinning kan nog gekeken worden naar de eerste plek, maar staat het nog 3 verliespunten achter op hun directe concurrent Palemig. Het zal lastig worden om deze nog voorbij te steken, maar door deze uitslag is het nog wel mogelijk.

Wat volgt zijn nu 4 finalewedstrijden, te beginnen op 15 februari in een uitwedstrijd tegen BC Budel. Een maand later volgt in Heytse de return. Vervolgens komt Stevensweert nog op bezoek. Als laatste zal op 19 april de kampioenswedstrijd plaats gaan vinden in Heytse tussen HHC’22 en Palemig.

HHC ’22 4 – BC Dynamo: 8-0. Herenteam blijft bovenaan meedraaien na solide overwinning