Het is de beurt aan de Heren van HHC’22 om in en tegen Budel resultaat te halen zo net voor de carnavalsdagen om nog mee te draaien voor het kampioenschap. Feit is dat directe concurrent (BC Palemig 4) in Budel met een 6-2 winst aan de haal is gegaan. Mocht HHC’22 nog aspiraties hebben voor de titel, dan zal het op z’n minst dezelfde uitslag moeten evenaren, dan wel verbeteren. Een lastige opgave op voorhand omdat BC Budel een best sterke opstelling heeft. Barry Kennis van BC Budel was helaas uitgevallen vanwege een hielspoor, waardoor er een jeugdige vervanger opgetrommeld werd. Verder waren Tom, Hans en Michel van de partij. HHC’22 had de volledige opstelling mee, dus ook Behnam was wederom van de partij na afwezigheid.

Jan-Paul en Erik mochten het eerste herendubbel spelen tegen Hans en Tom. Een Pittige pot. De eerste set was voor beide heren nog wennen aan de hal dus duurde het even voor ze op gang kwamen. Toch haalde de heren van HHC’22 de nodige punten al binnen. De eerste set werd dan ook gewonnen met 21-18. Klein verschil maar wel lekker om zo te beginnen. De 2de set verliep anders dan gehoopt. Drops van Jan-Paul vielen niet goed over het net, en beide heren maakte te weinig gebruik van het feit dat ze links en rechtshandig zijn. Daardoor nam Budel de overhand in deze set en haalde die met ruime cijfers binnen.

De 3de set begonnen de heren van HHC’22 goed. Maar na de eerste paar punten kwam de klad er in. Met een ruime achterstand werd er gewisseld van helft. Plots hadden beide heren weer een opleving en haalde 6 punten op rij binnen waarna het 12-12 gelijk stond. Helaas was hiermee de opstand ook in de kiem gesmoord gezien de heren van Budel daarna beter inspeelde op de tegenstanders. De 3de set ging helaas voor HHC’22 verloren.

De vervanger van Barry speelde samen met Michel tegen het koppel Tymen en Ben.  De eerste set verliep wat stroef. Beide heren waren te betrappen op wat onnodige fouten waardoor de set onbedoeld lang spannend bleef. Maar dit was ook zeker een verdienste van de opponent, gezien ze heel veel shuttles terugkregen. Bij een 18-18 stand drukte Ben en Tymen door en haalde de set binnen. In de 2de set werd het verschil in het begin al meteen gemaakt met een aantal punten en daar zou Budel niet meer van terug komen. Wel nog een aantal mooie rally’s, moet gezegd dat het koppel van Budel de handdoek zeker niet in de ring heeft gegooid ondanks dat ze ver achterstonden. Achteraf blikte ze terug op een goede wedstrijd maar dat ze tegen Ben en Tymen net wat te kort kwamen.

Dan de 3de partij, die zou zijn tussen Michel/Ton en Tymen/Jan-Paul. De start kon bijna niet dramatischer. Veel onnodige fouten aan de kant van HHC’22. Het mocht een klein wonder heten dat er uiteindelijk nog 10 punten op de scorelijst stonden in de eerste set. Er moesten zaken worden omgezet in de 2de set bij HHC’22 en dat gebeurde dan ook. Jan-Paul trok iets meer naar voren waardoor Tymen vanuit het achterveld ging controleren. Dat wierp zijn vruchten af, mede dankzij een haspel fouten bij de tegenstander dit keer. De 2de set was dan ook niet spannend, ook al lieten Jan-Paul en Tymen de Budelse opponenten nog een aardig eind terugkomen. Met een 3de set in het verschiet moest deze pot eigenlijk gewonnen worden. Met die instelling begonnen de heren van HHC’22 dan ook sterk aan de 3de set en wisten de wissel met een aantal punten voorsprong te bereiken. Kwestie van uitspelen zou je zeggen maar niets was minder waar. Bij een 20-17 voorsprong werden er alsnog te veel fouten gemaakt en dus moest het op een verlenging aankomen. Ook daarin hadden de heren van HHC’22 meermaals de kans om het af te ronden, maar net als in het in voetbal geld de regel, Als jij hem niet maakt dan doet de tegenstander het wel. En zo geschiedde, met een 25-23 werd deze partij verloren. Onnodig aldus de reactie van Tymen.

Dan de laatste dubbel, die tussen Erik en Behnam en aan Budelse zijde Hans en de vervanger van Barry. Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Tymen en Jan-Paul met dit verschil dat Behnam en Erik hun dubbel wel over de streep haalden. 3 sets waren ook in deze partij nodig om tot een winnaar te komen. Dus bijna alle dubbel waren al 3 setters op eentje na. De punten werden eerlijk verdeeld. Dat betekende voor HHC’22 dat er vanaf nu eigenlijk niets meer mis mag gaan.

“Een zware dobber staat me te wachten” gaf Tymen al voor de wedstrijd aan voor zijn single tegen Hans. Een speler die kwa niveau een tandje beter is dan Tymen. Toch was het begin niet onverdienstelijk. Er zat nooit meer dan 1 punt verschil tussen beide heren en de rally’s waren mooi om te zien. Toch wist Hans bij een 12-12 stand net wat preciezer te spelen dan Tymen waardoor hij uitliep naar een 19-13 stand. Met 21-14 werd de eerste set dan ook gewonnen door Hans. Daar zat voor Tymen misschien meer in. De 2de set was nooit spannend. Al in de eerste 6 punten sloeg Tymen er 5 uit en gaf 1 shuttle een smash cadeau aan Hans, dat kun je op dit niveau niet doen want daar ga je niet meer van terugkomen. En zo zou het ook gaan. Hans had het betere van het spel en Tymen liep achter de feiten aan. Hij wist wel nog een punt of 12 uit het vuur te slepen maar dat was niet voldoende om een bedreiging te kunnen vormen in deze wedstrijd. Tymen berustte zich in het feit dat Hans gewoon een klasse beter is.

Erik speelde zijn single tegen Ton. Deze Budelse tegenstander is normaliter in de single een zware opgave. Vanavond was daar echter niet veel van over. Wellicht kwam het door het feit dat Ton al 2 keer een 3 setter had moeten spelen in de dubbel, of het was zijn avond niet, maar een spektakel van fouten zorgde ervoor dat Erik niet heel veel moeite hoefde te doen om de pot te winnen in 2 sets. Erik gaf zelf na de wedstrijd aan geen enkele pot goed gespeeld te hebben naar zijn kunnen.

Behnam mocht aantreden tegen de vervanger van Barry, en wat wel vaker het geval is bij de jeugd tegen de ouderen, is dat sluwheid het wint van het jeugdige enthousiasme. Voor de tegenstander een mooie pot om te groeien in het spelletje. Behnam had in 2 sets genoeg om de pot te winnen en in ieder geval voor een gelijkspel te zorgen.

Dan heeft HHC’22 nog een ijzer in het vuur, namelijk Ben. Hij moest het opnemen tegen Michel. Een op het oog niet al te sterke opponent in de single, maar je moet hem eerst voorbij. Michel heeft ontzettend veel shuttles terug. Daar kwam Ben ook achter in de eerste set. Ondanks vermoede pogingen kon Ben het verschil niet maken en kwamen een aantal foutjes hem duur te staan. De 2de set was het Michel die de lakens uitdeelde, maar diezelfde Michel maakte het op het eind nog onnodig lastig door Ben terug te laten komen. Met een minimaal verschil wist Michel dan toch de 2de set nog te pakken, anders zou het nog op een 3 setter zijn uitgelopen. Helaas voor Ben werd die 3de set niet behaald en moest dus het laatste punt aan Budel worden gelaten.

Als we deze enerverende wedstrijden bij elkaar optellen staat er een 4-4 eindstand op papier, wat voor HHC’22 zeker niet gunstig is met het oog op de stand in de herenpoule. Hierdoor lijkt HHC’22 af te gaan haken voor het kampioenschap. Maar als we naar diezelfde stand kijken lijkt met deze 4-4 de 2de plaats bijna definitief. Wat betreft de uitslag was deze wel in lijn met de wedstrijd. Misschien had er nog een puntje extra ingezeten voor HHC’22, zou de 3de herendubbel gewonnen zijn met de voorsprong die ze hadden, maar de 2 teams ontliepen zich niet veel. Beide teams zijn uiteindelijk tevreden met deze uitslag en het zou nog lang gezellig zijn in de kantine van Sporthal de Zuiderpoort.

BC Budel – HHC’22 4: 4-4, kampioenschap onwaarschijnlijk na gelijkspel in Budel