Een kleine week na de wedstrijd in Heytse stond de return in Baexem op het programma. Na het ietwat abrupt eind van de vorige wedstrijd was HHC’22 er alles aan gelegen om zich te revancheren.

Zeker gezien het feit dat er 1 punt moest worden ingeleverd omdat de hal gesloten werd. Daardoor was de 4-4 geflatteerd. Maar zeker niet onterecht.

Dezelfde 4 spelers van HHC’22 namen het op tegen een gewijzigd push, Ruud speelde niet mee, daarvoor in de plaats speelde Tom. Om 20.00 uur begonnen beide teams met de warming up.

Alvorens de wedstrijd aanving moet gezegd worden dat een aantal spelers van zowel Push als HHC’22 de dag ervoor deel hebben genomen aan het toernooi in Vlodrop. Daarvan waren nog wat pijntjes merkbaar bij de spelers die daaraan hadden deelgenomen.

Na het warmspelen begonnen de teams aan de wedstrijden.

De damesdubbel is ten opzichte van de vorige wedstijd niet veranderd in samenstelling. Silvana en Evelien van HHC’22 namen het op tegen Yvon en Maaike van BC Push. De vorige uitgave van deze wedstrijd werd relatief eenvoudig door de dames van HHC’22 gewonnen.
Natuurlijk zal er in de krachtsverhouding, normaal gezien, niet veel veranderen, maar de dames van HHC’22 hadden, zeker in het begin van de partij, nog wat last van het toernooi van de dag ervoor. Toch lieten de dames van HHC’22 zien, zelfs na een toernooi, een solide pot te kunnen spelen en gaven de dames van Push weinig hoop op een resultaat. Met 21-13 en 21-17 werd de wedstrijd dan ook gewonnen.

De heren van HHC’22 hadden vorige week een zeperd van een partij. Dat moest deze week beter. De voor Ruud ingevallen Tom was voor Push zeker geen achteruitgang, gezien hij technisch een best begaafde speler is. En dat liet hij dan ook merken in de eerste set. Beide heren van HHC’22 liepen, net als de week ervoor, gelijk achter de feiten aan. Ze lieten zich meeslepen in het spelletje van Push, waardoor de aanval niet genoeg gevonden werd. Daarmee werd de eerste set met 21-14 dik verloren.
In de 2de set liep het iets beter, maar eigenlijk mochten de heren geen moment aan een resultaat ruiken, gezien ze zelf te veel fouten maakten. Beide heren lijken in een vorm dip te zitten wat betreft de dubbel.

De mix werd door Push wederom strategisch ingedeeld, namelijk Rob mixt samen met Yvon en Tom speelde samen met Maaike. Eerstgenoemde mix speelde tegen Erik en Silvana. Zij kregen een mix wedstrijd waarbij beide partijen elkaar niks ontliepen. De eerste set was al spannend met een 21-19 winst voor HHC’22, maar de 2de set wat nog spannender. Aan het eind van de set stond HHC’22 op matchpoint bij 20-19, maar wist deze niet te verzilveren waardoor er een verlening nodig was. Push kreeg in deze verlening nooit een setpunt, maar wist wel telkens knap bij te blijven. Met 24-22 trok HHC’22 vervolgens aan het langste eind en haalde het punt binnen.

Tymen en Evelien, die samen in de mix nog geen winst hebben behaald maar wel telkens ertegenaan hikken, moesten het opnemen tegen Maaike en Tom. Daar waar Tymen en Evelien veelal in een dubbelformatie speelde, was het duo van Push in de klassieke mix stijl waarbij Maaike het net moest afdekken en Tom het spel maken. De eerste paar punten vielen in het voordeel van Push. Ze maakte gretig gebruik van Tom zijn aanvalsspel. Halverwege de eerste set werd al iets omgezet bij HHC’22 om te zorgen dat Tom niet telkens de aanval kon zoeken. Shuttles werden afwisselend laag en hoog geplaatst en Maaike werd net buiten haar bereik gezocht. Toch liet het duo van HHC’22 zich iets te vaak verrassen doordat Maaike midden aan het net bleef staan. Met een set verlies van 21-18 moest de knop om. Dat werd dan ook gedaan in de 2de set waarin al snel een 5 punten voorsprong werd behaald. Toch werd het aan het eind nog spannend doordat er een paar foutjes gemaakt werden, maar BC Push is ook niet foutloos, want bij een 20-19 stand werd in het net geserveerd. In de 3de set ontliepen beide teams zich 1 à 2 punten, kortom spannend. Bij de helftwissel keken Tymen en Evelien nog tegen een achterstand van 2 punten aan, maar die werden in het vervolg van de 3de set meteen weggepoetst en een voorspong gepakt. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. En met 2 smashes in de tramrails werd de pot gewonnen door Tymen en Evelien! Eerste winst in de mix en een heel belangrijk punt.

Met een 3-1 tussenstand werd aangevangen met de single spelen. BC-push heeft maar 4 banen in de hal waarvan er 2 bezet zijn door recreanten. Hierdoor werd begonnen met de singles tussen de eerste heren en de eerste dames. Silvana mocht als 1ste dame tegen Yvon spelen. Daar waar Silvana vorige week geen moeite kende met Yvon, was dat deze keer wel anders. In de eerst set liep ze in een gevecht met haarzelf. Het spel liep niet zoals ze dat zelf wenste en kwam niet verder dan 12 punten. Dat was het moment om de boel om te draaien. Ze zocht Yvon in het achterveld en speelde de return terug in de richting waar die vandaan kwam. Daardoor moest Yvon meer meters gaan lopen. Ook het plaatsen in de baan ging stukken beter en ze vocht zichzelf terug in de wedstrijd. Met 21-14 in de 2de en in de 3de set behaalde ze een puike overwinning die ze op inzet gewonnen heeft.

Tymen nam het in de single op tegen Rob. Vorige week was het al een mooie partij en dat zou vanavond niet anders zijn. De eerste set liep Rob snel wat punten uit die vervolgens deze voorsprong niet meer weggaf. Tymen relativeerde zijn eigen spel en wist dat het een tandje beter moest wil hij er een 3de set uit halen. Dat was precies wat gebeurde in de 2de set. Met een aantal flinke rally’s en mooie punten was de set spannend tot op het laatst. Tymen stond nog even voor met 16-14, maar het was Rob die met een goede eindsprint de wedstrijd met 21-18 naar zich toe trok. De laatste 2 punten waren voor Tymen wat onfortuinlijk maar kon terugkijken op een goede wedstrijd die helaas verloren ging. Echter met zon verlies kun je goed leven. Beide heren zaten er flink doorheen na het laatste punt.

Dan de volgende single tussen Maaike en Evelien. In de single kent Evelien geen genade. Ze is wat sterker dan Maaike over het algemeen, maar je moet het nog wel even doen. Evelien gaf haar tegenstandster geen enkel moment de illusie dat er ook maar iets te halen is. Met setstanden van 21-7 en 21-11 was er geen vuiltje aan de lucht en wist Evelien het punt te pakken. Super gedaan! Hiermee was de winst voor HHC’22 al een feit. De vraag is of het bij 5-3 blijft, of dat Erik zijn single kon winnen en met 6-2 gewonnen werd.

Als laatste stonden Erik en Tom tegenover elkaar in hun single. Tom liet met vlagen zien dat hij best een potje kan meppen. Met een aantal technische slagen in de eerste set wist hij Erik flink onder druk te krijgen. Erik serveerde in de eerste set ook te kort waardoor Tom naar hartenlust mocht aanvallen. Dat leverde dan ook een 21-15 verlies op voor Erik, die voor de 2de set een aantal aanwijzingen kreeg. Zowel de service moet hoger en dieper, en Tom moet meer uitgedaagd worden aan het net. Want daar lagen de meeste punten voor Erik in de eerste set. En zo begon Erik dan ook aan set 2. Service liep veel dieper en daarmee bracht hij Tom ook in een positie dat die niet vrijuit kan smashen. De drives van Tom gingen vrij vaak achter de lijn, waardoor Erik de punten mocht oprapen (spreekwoordelijk gezien). Met 21-14 werd deze set dan ook overtuigend gewonnen. Hier moest ook een 3set en laatste set van de avond worden gespeeld. Erik begon nog goed aan deze 3de set, maar leverde vervolgens een aantal punten in waardoor bij de helftwissel een 11-9 achterstand op het bord stond. Maar al snel draaide Erik het spel om, en wist wat punten uit te lopen. Ook omdat Tom 3 keer na elkaar een forehand buiten de baan speelde. Met nog een aantal geweldige punten van beide heren liep de wedstrijd op zijn eind, en behaalde Erik een 21-15 winst in de 3de set en dus ook een punt voor HHC’22

Met een 6-2 overwinning was er een jubelende stemming binnen het team. Zeker in GD-1 waar op dit moment de onderlinge verschillen heel erg klein zijn is dit een geweldige stap voorwaarts. Ook het punt dat vorige week ingeleverd moest worden is hiermee wel bevestigd dat die, mocht de hal gewoon open zijn gebleven, naar HHC’22 was gegaan. Enige smetje op deze wedstrijd is het verlies van de herendubbel, maar lang kan daar niet over ingezeten worden, want volgende week woensdag wacht BC Stramproy thuis.

Met nog 4 wedstrijden te gaan in 4 weken is het aan de kop van het klassement ongemeen spannend. HHC’22 heeft een 2-tal punten voorsprong op BC Palemig 1, en met deze kleine verschillen onderling is er nog van alles mogelijk.

In het restant neemt HHC’22 het nog op thuis tegen Stramproy, daarna thuis tegen Palemig 3 om vervolgens uit tegen Munstergeleen te spelen. De laatste pot is een duel tussen de nummer 1 en 2, en die word uit in Heerlen gespeeld tegen BC Palemig 1.

BC Push 1 – HHC’22 1: 2-6, Mix team 1 zet ongeslagen reeks voort met een overwinning op Push op basis van pure wilskracht