Amper een kleine maand terug bewees het herenteam zich geen goede dienst door uit gelijk te spelen in Budel en daarmee kansen op een mogelijke winst in de competitie te zien slinken. Vandaag telde alleen een overwinning met ruime cijfers om nog mee te kunnen doen. Echter tegen Budel is dat zeker geen garantie. Het team is sterk en dat bewees het de vorige wedstrijd. De wedstrijd begon al met het feit dat de tegenstander naar Heythuysen was afgereisd terwijl de wedstrijd gepland stond in Heel. Met een beetje vertraging werd er met de wedstrijden aangevangen. Budel had dezelfde 4 heren meegenomen, namelijk Hans, Ton, Michel en Stan. HHC’22 had in de opstelling 1 wijziging, Jan-Paul was absent dus er werd gespeeld met 4 man, namelijk Tymen, Erik, Ben en Behnam.

Het eerste herendubbel speelde Erik en Tymen tegen Hans en Ton, op papier ook echt de 4 sterkste heren tegen elkaar. Het begin van de wedstrijd was voor Budel. De heren lieten met vlagen aardig badminton zien en wisten de heren van HHC’22 onder druk te krijgen. Toch bleven de heren van HHC’22 goed bij, maar verspeelde in het midden van de set door wat slordig geplaatste shuttles te veel punten. Het eind van de set liep vervolgens beter maar was te laat om de set nog te redden, want Budel bleef stug doorgaan en pakte de eerste set met 21-18. Erik en Tymen besefte dat het nu echt beter moet, en zodoende werd er meer gespeeld in het eigen systeem. Meer aanvallen opzetten en de vrije man stapt in om de aanval af te ronden. Dat wierp zijn vruchten af in de 2de set die gewonnen werd met 21-16, en in de 3de set werd Budel helemaal zoek gespeeld. Met 21-7 werd dan ook een flinke dreun uitgedeeld.

De 2de herendubbel was die tussen Ben en Behnam namens HHC’22. Michel en Stan waren de opponenten namens Budel. Ook hier begon de eerste set spannend, de teams ontliepen zich niet zo veel. Het verschil met het eerste herendubbel is dat Ben en Behnam wel de eerste set winnend naar zich toe konden trekken. Met 21-18 werd de set binnengehaald. De 2de set bleef lang gelijk op gaan, maar tegen het eind wist HHC’22 een paar punten uit te lopen en gaven dat vervolgens niet meer uit handen. 21-16 setstand en dus winst van deze partij.

Erik en Behnam speelde de 3de herendubbel partij,  Tom en Michel mochten hierbij proberen het de heren van HHC’22 moeilijk te maken. Al snel in de eerste set bleek dat de combi Ton Michel iets te kort kwam tegen een aanvallend spelend HHC’22. Al snel liepen de heren wat punten uit en bleven solide in hun spel. Met 21-13 had Budel dan ook geen kans. In het vervolg van deze partij speelde Behnam en Erik iets rustiger zonder daarbij in gevaar te komen. Michel werd voortdurend opgezocht, waardoor de sterkere Ton ontlopen werd. De set werd door HHC’22 gewonnen met 21-16 en dus een solide overwinning.

Ben en Tymen completeerde de dubbel spelen door tegen Stan en Hans het duel aan te gaan. Dit bleek al vanaf het begin een spannende pot. Want beide teams ontliepen zich niet zoveel. HHC’22 pakte wel een kleine voorsprong van een punt of 2 à 3, maar verder kwamen de heren ook niet. Budel daarentegen kon ook niet over de heren van HHC’22 heen denderen dus bleef het voordeel voor het thuisteam, dat met 21-19 de set naar zich toe wist te trekken. In het begin van de 2de set ging het mis voor Budel, Stan greep bij een 5-4 voorsprong naar zijn hamstring en kon niet verder. In eerste opzicht zag de blessure er niet goed uit, maar na de wedstrijd gaf Stan al aan dat het mee lijkt te vallen. Echter deze avond kon hij niet meer in actie komen. We wensen hem spoedig herstel. Het punt ging door deze opgave naar HHC’22.

Behnam wist hiermee dat hij geen single hoefde te spelen, gezien de opgave van Stan in de dubbel automatisch een opgave betekend voor de single, gezien Budel maar met 4 spelers afgereisd was naar Heel.

Tymen kon vrij vroeg beginnen aan zijn single tegen hans, omdat beide heren in de laatste dubbel tegenover elkaar stonden. Daar waar Tymen nog solide speelde in de dubbel, was het in de single een ander verhaal. Mede ook door Hans, die normaliter al een niveautje hoger is dan Tymen, kwam laatstgenoemde geen moment in zijn spel in de eerste set. Er zaten nog mooie rally’s in de eerste set, maar die vielen veelal in het voordeel van Budel. In de 2de set speelde Tymen vooral tegen zichzelf, die onnodig bijna alle shuttles aanspeelde op de tegenstander, die hier maar wat graag gebruik van maakte. Tevens blesseerde Hans zich halverwege de 2de set, maar doordat Tymen niet goed speelde was dit uiteindelijk geen probleem. Met een dik verlies van 21-10 en 21-13 is dit een smetje op een verder mooie avond.

Erik speelde als 2de heer tegen Ton, Erik schoot uit de startblokken en liet zien dat er vanavond in Heel niets te halen is voor Ton. Met maar liefst 21-7 werd de set verpletterend binnengehaald. Voor Erik was dit reden om de gaskraan wat terug te draaien, en dat is iets wat je niet kunt doen. Ton kwam duidelijk beter in zijn spel en wist met vlagen het Erik moeilijk te maken. Erik had genoeg voorsprong om niet helemaal in de problemen te komen en wist op het laatst de set naar zich toe te trekken om een 3de te voorkomen.

Het toetje van de avond was voor Ben en Michel. In Budel had Ben nog verloren van Michel en dat zat hem niet lekker, dus des temeer reden om dit vandaag recht te trekken. In de eerste set vochten beide heren een gelijk duel uit. Het spel vloeide over en weer en, natuurlijk maken beide heren wat fouten, maar dat maakte de set niet minder spannend. Uiteindelijk kwam Michel als winnaar van de eerste set naar boven met een 21-19 setstand. In de 2de set liep het spel beter bij Ben. Hij wist wat meer aanvallender te spelen en zeker op inzet bleef Ben goed spelen. Een dik verdiende 21-17 winst in de set betekende dat er een 3de set op het eind van de avond gespeeld moest worden. Ben gaf in deze 3de set geen kans aan Michel, want al snel stond het 11-3 bij de wissel. Het verzet van Michel leek hiermee gebroken. Toch wist Michel op karakter nog tot 10 punten te komen, maar Ben liet zich niet van de wijs brengen en haalde de set verdiend binnen.

Zo staat er aan het eind van de avond 7-1 op het scorebord voor HHC’22 wat zich hiermee revancheert voor het gelijkspel in Budel dat aanvoelde als een verlies.

Hiermee is de 2de plaats in de competitie bijna zeker, In theorie kan enkel BVM’81 nog over HHC’22 heen, maar dan zou HHC’22 de laatste 2 wedstrijden met 8-0 moeten verliezen en BVM’81 3 keer met 8-0 moeten winnen wat erg onwaarschijnlijk is. Haalt HHC’22 nog 1, dan is het zeker van de 2de plek.

Kampioen worden is ook theoretisch nog mogelijk, maar zal hierbij afhankelijk zijn van resultaten van BC Palemig, wat ook onwaarschijnlijk is dat deze nog veel punten laten liggen.

HHC’22 4 – BC Budel 1: 7-1, HHC’22 haalt uit tegen BC Budel en haalt daarbij revanche op de uitwedstrijd. Tweede plaats in de competitie bijna zeker.