Nog 4 wedstrijden resteren in deze spannende competitie, en daarin kan HHC’22 1, wil het aan het eind van het seizoen bovenaan staan, geen missertjes maken.

Daarin tref je in BC Stramproy een geduchte tegenstander die, wanneer iedereen fit is, altijd een lastige kluif is, uit of thuis.
De heenwedstrijd ging met 6-2 gewonnen voor HHC’22 maar dat biedt natuurlijk geen enkele garantie in deze uitgave. Verschil met de vorige keer is dat Charles weer terug is in het team in plaats van Martin. Verder was de opstelling gelijk aan die in de heen wedstrijd, Karin, Brigitte, Tini, Charles en Ron. HHC’22 trad dit keer aan met 3 dames en de 2 vaste heren. Lotte, Silvana, Evelien, Erik en Tymen.

Beginnend met het dames dubbelspel. De wedstrijden waar onze dames ontzag voor hebben, want de dames van Stramproy mogen zeker als een van de sterkste worden gerekend. De dames zijn dus gewaarschuwd.
Lotte en Evelien namen het op tegen Karin en Brigitte. In de eerste set leken de dames van Stramproy nog wat plankenkoorts te hebben in de sporthal in Heytse. Of het nu aan de shuttle ligt of de andere omstandigheden weten we niet, maar ze kwamen duidelijk niet in het stuk voor. Daarentegen schoten Evelien en Lotte uit de startblokken en wisten een flinke voorsprong te pakken. Met 21-11 ging de set naar HHC’22. Hoe anders was de 2de set. Stramproy kreeg eindelijk wat meer grip op het spel en wisten lang mee te komen. Toch liep HHC’22 telkens een puntje voor. Het werd een verlenging in de 2de set die ongemeen spannend was. Bij een 21-20 voorsprong van HHC’22, die net ervoor een dot van een kans lieten liggen, was het Stramproy die een shuttle in het net sloeg en zodoende ook de 2de set verloren, en  is het eerste punt voor HHC’22. Top dames, zeker na de moeilijke 3 setter in Stramproy is dit een mooie overwinning.

Erik en Tymen, die de 2 vorige dubbelspelen in GD-1 op een wat eenvoudige manier verloren, wisten dat ze tegen Charles en Ron aan de bak mochten. 2 gedegen heren waartegen je hard moet werken om de punten te halen. Erik en Tymen oogde vanaf moment 1 al messcherp in de rally’s. Weinig fouten en telkens druk neerleggen bij de tegenstander. Waarbij Charles vooral diegene was die opgezocht werd. Stramproy kreeg nagenoeg geen kans om resultaat uit de herendubbel te halen. Met 21-13 en 21-12 was overduidelijk dat deze pot voor HHC’22 is. Volhouden nu heren in het restant van de competitie!

De mix dubbels werden door Stramproy aangegrepen om wat tactische wijzigingen door te voeren. Zo werd Karin en Ron gekoppeld aan de 2de mix Lotte en Tymen, later meer hierover want eerst was het de beurt aan Erik die samen met Silvana het in de 1ste mix dubbel gekoppeld werden aan Tini en Charles. Vrij korte uitleg. Er viel weinig uit te leggen. HHC’22 domineerde vanaf moment 1 de wedstrijd en kon na een korte tijd goede zaken doen met 21-8 en 21-11.

Lotte en Tymen troffen een zware tegenstander, waarbij Karin en Ron de tegenstanders waren. In de eerste set liepen Tymen en Lotte tegen 1 of 2 puntjes achterstand aan. Wat wel vaker gebeurde deze avond is dat de shuttle niet diep genoeg achterin gespeeld kon worden. De gele mavis-350 is echt een stukje langzamer dan de witte waar we normaal mee spelen. Enfin, dat geld natuurlijk ook voor de tegenstander. Aan het einde van de set wisten Lotte en Tymen knap de voorsprong en de set met 21-18 te pakken. Hierna volgde de ommekeer voor Stramproy die het er niet bij lieten zitten. Lotte werd iets meer achteruitgedreven waardoor HHC’22 aan een mix variant probeerde te denken, wat niet goed uitpakte voor HHC’22. Hierdoor liep het duo te veel punten achterstand op om in de 2de set de schade nog te repareren. Met 21-15 ging de set verloren. Dan moest er een 3de aan te pas komen om tot een winnaar te komen. De teams ontliepen zich weinig. Goede punten, afgewisseld met slordigheden zorgde ervoor dat met een 11-10 voorsprong voor HHC’22 gewisseld werd. Even leek het erop dat HHC’22 er vandoor kon gaan, maar op het allerlaatst wist Stramproy toch nog over hun heen te komen. Met 21-19 (hoe zuur ook) ging de mix verloren.

Gezien de 1ste mix al geruime tijd klaar was, waren Evelien en Erik alvast begonnen aan hun singles. Allereerst Evelien, die in Brigitte een tegenstandster treft die ontzettend veel terug heeft. Veel loop vermogen en wilskracht. Evelien is een soortgelijke speelster dus dat beloofde vuurwerk. De eerste set liep Brigitte een stukje uit. Kreeg de betere kansen en maakte gretig gebruik wanneer de shuttle niet diep genoeg was. Voor Evelien was deze achterstand te groot om deze om te kunnen draaien, maar kwam met 21-18 verdomd dicht in de buurt. De 2de set liep voor Evelien een stuk beter. Ze kon het spel meer dicteren en speelde minder shuttles uit de baan. Ook de kansen voor Brigitte werden niet allemaal gepakt. Met degelijk spel haalde Evelien dan ook verdiend de 2de set op met 21-18. Zelfde cijfers dus als de eerste set maar dan omgedraaid. Ook hier een spannende 3de set. Lang mocht Evelien hopen op de winst, ware het niet dat op het eind Brigitte net wat punten wist te scoren waardoor de set met 21-17 naar Stramproy ging.

Erik mocht tegen Charles zijn single spelen. Wat in Stramproy in de heenwedstrijd tegen Martin gebeurde, vond ook plaats tegen Charles in deze wedstrijd. Erik had geen kind aan hen. Charles komt terug van een longontsteking en is conditioneel nog niet klaar om een hele wedstrijd alles te kunnen geven. Waar Charles normaal overal op blijft rennen en terugbrengen, was het in de single vooral proberen punten te sprokkelen. Erik was daarentegen ook solide en liet zich niet van de wijs brengen. Je moet immers de wedstrijd wel nog winnen. In de eerste set was het begin nog spannend, maar de koek was voor Charles daarna wel op. Met 21-7 en 21-8 had Erik weinig moeite om de winst te pakken.

Silvana mocht tegen Tini de single spelen. Het feit dat Silvana weer een paar wedstrijden gespeeld heeft is terug te zien in haar spel. Want na haar break word ze steeds beter in vorm, wat slecht nieuws is als je tegenstandster bent in de single. Tini is op papier de 1ste dame, maar kon tegen een ijzersterk spelende Silvana weinig inbrengen. Silvana plaatste beter en had duidelijk de overhand in de rally’s. met 21-9 en 21-14 was deze wedstrijd relatief snel gespeeld.

Het slotakkoord was, net als in de wedstrijd in Stramproy, voor Ron en Tymen, die het maar weer eens nodig vonden om er een slagveld van te maken. De eerste set verliep matig. Ron speelde Tymen tactisch aan de kant. Vooral de drops die goed over het net vielen werden verkeerd ingeschat door Tymen. Ook verdienste natuurlijk van Ron. Aan het einde van de 1ste set kwam Tymen nog aardig terug maar moest met 21-17 de set laten gaan. In de 2de set kwam Tymen beter voor de dag. Hij had, net als Ron, de zware mix nog in de benen. Toch liep de 2de set beter door het spel meer achterin te zoeken, en daarna beter te plaatsen. Hoewel het aan t einde van de set nog spannend dreigde te worden, hield Tymen bij 20-19 het hoofd koel en pakte de 2de set. Alweer een 3de. Wat goed liep in set 2, ging minder in set 3. Het fenomeen shuttle niet diep genoeg was de hoofdoorzaak dat het mis ging. Ook overhaaste slagen die uitgingen. Daardoor had Ron al een veilige voorsprong. Toch liet Tymen aan het einde van de 3de set nog eens zien dat hij best goed kan spelen, maar het kwam te laat om nog echt voor een dreiging te zorgen. Met 21-15 werd deze dan ook verloren. Beide heren waren kapot na hun inspanning.

Na alle wedstrijden is de eindstand 5-3, wat voor HHC’22 eigenlijk hoger had moeten uitvallen. 3 keer een 3 setter waarin de beslissing in het voordeel viel voor Stramproy, daar mag Stramproy niet over klagen. Stramproy komt met deze 3 punten nog 1 te kort op Palemig 3. Onderin is het ook ongemeen spannend. HHC’22 doet wel goede zaken door wederom een winst te noteren in de competitie. 3 punten staan ze nu los op Palemig 1 met nog 3 wedstrijden (waaronder het onderling duel tussen Palemig 1 en HHC’22 1) te gaan. Hoe dan ook blijft het ongemeen spannend en speelt HHC’22 een tot nu toe voortreffelijk seizoen. Volgende wedstrijd is thuis tegen Palemig 3, waarin het weet dat als het flink uithaalt in punten een grote sprong kan maken naar een kampioenschap. Hierna volgt nog BVM’81 uit, wat zeker geen makkelijke pot wordt, om als laatste pot te spelen in en tegen Palemig 1.

HHC’22 1 – BC Stramproy 1: 5-3, Mix team 1 doet wat het moet doen en wint van Stramproy.